Industria e makinerivë në Kinë raporton rritje dyshifrore në janar-gusht

Industria e makinerive në Kinë ruajti një rritje të fuqishme në tetë muajt e parë të vitit, duke regjistruar zgjerim dyshifror të të ardhurave, fitimeve dhe vlerës së shtuar, treguan të dhënat zyrtare, njofton “Xinhua”.

 

Të ardhurat e kombinuara operative të kompanive në sektor erdhën në 16.49 trilionë juanë (rreth 2.55 trilionë dollarë amerikanë) nga janari deri në gusht, duke u rritur 21.5 për qind nga viti në vit, sipas Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit.

Sipas ministrisë, gjatë kësaj periudhe, fitimet totale të kompanive u rritën 16.4 për qind nga një vit më parë në 980 miliardë juanë.

Në janar-gusht vlera e shtuar e industrisë së makinerisë në Kinë u rrit 16.2 për qind në bazë vjetore, 3.1 pikë përqindje më e lartë se rritja e përgjithshme e sektorit industrial të Kinës.

Related posts

Amerika do të investojë 3.2 miliardë dollarë për të zhvilluar tableta kundër COVID-19

Redaksia

Gjermania evitoi një sulm ndaj sinagogës në Hagen

D V

Fqinjëve të Afganistanit u bëhet thirrje t’i mbajnë kufijtë e hapur

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More