Maqedoni

Inspektorët dhe policia në terren, u largua vendbanimi i paligjshëm dhe mbeturinat nën Hekurudhë

Zhurnal Ads

Shkup, 17 tetor – Me një aksion të përbashkët në të cilin marrin pjesë ekipet e Inspektoratit të Qytetit të Shkupit, Qendrës për Çështje Sociale të Qytetit të Shkupit, Ministrisë së Brendshme dhe NP “Rrugët dhe Rrugët”, sot hiqet vendbanimi i paligjshëm dhe akomodimi nën Stacionin Hekurudhor.

Nga orët e hershme të mëngjesit, lagja e improvizuar e kartonit e formuar në parkingun nën Hekurudhë, si dhe mbetjet e grumbulluara, grumbujt e paketimeve plastike dhe mobiljet e vjetra që ndotin këtë hapësirë ​​publike dhe janë një burim i ndotjes, hiqen nga mekanizimi. Ky veprim në pritje të sezonit me rritjen e ndotjes i jep fund zjarreve të hapura që digjeshin shpesh në këtë lagje të egër dhe ndotnin ajrin.

Të dy familjeve që jetonin në banesat e improvizuara nën Stacionin Hekurudhor, pa kushte elementare higjienike dhe të rrethuara me mbeturina, Qendra për Çështjet Sociale ofroi strehim alternativ gjatë dimrit.

Pas heqjes së vendbanimit të paligjshëm, kjo hapësirë ​​publike do të pastrohet. Në periudhën e ardhshme, rojet komunale nga Qyteti i Shkupit dhe ekipet e Ministrisë së Brendshme do të kryejnë kontrolle të shpeshta në këtë zonë publike në mënyrë që të parandalojnë ri-formimin e një vendbanimi të tillë të improvizuar nën Stacionin Hekurudhor.

“Ne u bëjmë thirrje qytetarëve që të përfshihen aktivisht në luftën kundër ndotjes së ajrit dhe të raportojnë të gjitha rastet e zjarreve të hapura në qendrën e thirrjeve, në numrin e telefonit 193. Qyteti i Shkupit përmes Inspektoratit të tij dhe Njësisë Territoriale të Mbrojtjes nga Zjarri, në bashkëpunim “Me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, Ministrinë e Brendshme dhe Kryqin e Kuq, ajo organizon ekipe të përziera që punojnë çdo ditë, 24 orë në ditë, në luftën kundër zjarreve të hapura, si një nga masat për të ulur ndotjen e ajrit në Shkup”, thuhet në deklaratë.

Postime të ngjashme

Gashi: “Rasti Kumanova” s’ka dilemë që ka konotacion politik – duhet të ketë rigjykim

Bexhet Musliju

Intelektualët bullgarë kundër memorandumit të Sofjes, Zaev nuk pret bllokadë nga Bullgaria

Xhenur Iseni

Filloi me punë fabrika “Farmakan” për kanabis mjekësor

Xhenur Iseni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...