Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni Rekomanduar TOP LAJM

Institucionet e partizuara nuk u shërbejnë qytetarëve!

Shkup, 11 shkurt  – Qeveria Zaev-2 në fillim të mandatit ka miratuar edhe Kodin e sjelljes etike të anëtarëve të ekzekutivit dhe bartësve të funksioneve publike të emëruara nga Qeveria, me obligime konkrete, detyron funksionarët për më shumë transparencë dhe llogaridhënie. Sjellja e këtij Kodi në opinion u përceptua si një hap i mirë, por jo i mjaftueshëm për të bindur qytetarët se ministrat do të jenë transparent para qytetarëve dhe se llogaridhënia do të jetë një ndër çështjet kryesore, shkruan Zhurnal.mk

Por, a janë realisht institucionet e vendit transparente për punën që bëjnë? Analisti Besim Nebiu vlerëson se partizimi I skajshëm, joefikasitetit i shërbimeve ndaj qytetarëve etj., janë ndër arsyet kryesore që institucionet shtetërore kanë nivel të ulët të transparencëss. “Institucionet janë thellë të partizuara, joefikase, të pareformuara dhe pare dë gjitha përdoren për interesa personale dhe grupore të klaneve të ndryshme politike. Ata nuk ju shërbejnë interesit të shoqërise dhe nevojave të qytetareve. Prandaj  është edhe e logjikshme edhe normale shkalla e ulët ndaj institucioneve të këtilla shtetëtore”, vlerëson Nebiu. (Zhurnal.mk)

Postime të ngjashme

Aleanca për Shqiptarët: Fton Qeverinë të jenë më të përgjegjshëm në parandalimin e rreziqeve nga zjarret

D V

Mickoski niset drejt Koçanit

D V

Bullgaria do të dërgojë ndihmë për shuarjen e zjarreve në Maqedoni

D V

Zaevi: Unë dhe disa ministra jemi nisur drejt Koçanit

D V

Në territorin e Qytetit të Shkupit intervenime për 16 zjarre, të gjithë janë lokalizuar

D V

Po evakuohen personat e palëvizshëm dhe prona pas zjarrit në lokalitetin Pasjak në rajonin e Pehçevës-Dellçevës

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...