Teknologji

Inteligjenca Artificiale mund të parashikojë fatin e sistemeve planetare

Zhurnal Ads

Tashmë Inteligjenca Artificiale (AI) mund të parashikojë fatin e sistemeve planetare dhe të tregojë se cilat kanë mundësinë më të madhe për të mbijetuar, sipas studimit të udhëhequr nga Daniel Tamayo, në Univeristetin amerikan të Prinstonit.

Kjo gjë është e mundur në sajë të modelit të quajtur SPOCK (Klasifikuesi i Stabilitetit të Konfigurimeve Orbitale të Planetëve), i botuar në revistën e Akademisë Amerikane të Shkencave (PNAS).

“Të jesh në gjendje të identifikosh se cilat sisteme planetare janë të qëndrueshme dhe cilat jo është një problem interesant dhe i vështirë “, vuri në dukje Tamayo.

Për të siguruar që një sistem planetar të jetë i qëndrueshëm, astronomët duhet të llogaritin lëvizjet e planetëve që e popullojnë atë dhe që bashkëveprojnë me njëri-tjetrin për miliarda vite, duke verifikuar stabilitetin e çdo konfigurimi të mundshëm, një sipërmarrje e penguar kjo nga pikëpamja e llogaritjeve.

Sidoqoftë, kjo është një llogaritje e rëndësishme, sepse ndihmon për të identifikuar se cilat sisteme planetare janë të destinuara të bëhen të qëndrueshme, si e jona dhe të mbijetojnë/ANSA.

Postime të ngjashme

Raspberry Pi 400 është tastierë dhe kompjuter njëherazi

S.B.

Gjiganti kinez i teknologjisë zbulon telefonin me ekran të rrotullueshëm

S.B.

Axon 11: ZTE sjell telefoni celular në interval të mesëm me 5G

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...