Agjencia Zhurnal.mk

Interesat partiake të përkohshme dhe interesi kombëtar i përhershëm

Abdulla Mehmeti

Zgjedhjet parlamentare të 15 korrikut duhet të shërbejnë për ta bërë dallimin mes interesave partiake, pazareve politike ditore dhe interesave strategjike të popullit shqiptar në Maqedoninë Veriore.

Fushata e partive politike të shqiptarëve në Maqedoninë Veriore e zgjedhjeve të 15 korrikut, nëse nuk do të ishte vazhdimësi e mashtrimit politik të shqiptarëve për tri dekada me radhë, do të ishte tragjikomedi e vërtetë e ditëve tona. Beteja politike në këtë shtet nuk zhvillohet për rroga më të larta, për mungesën e kanalizimeve dhe ujit për pije të banorëve në vendbanime shqiptare, që janë obligime të pushtetit vendor, të cilin e kanë në duar po këto parti politike që i përdorin për marketing në zgjedhjet parlamentare. Në këtë fushatë partitë politike duhet të fokusohen në ndryshimin e konceptit të shtetit të uzurpuar, sidomos për të drejtat e munguara të popullit shqiptar sipas kushtetutës dhe ligjeve.

Mjaft më me ide bajate, si për modele të ballafaqove për nuset e huaja! Programet e orientimit strategjik dhe zhvillimit të shtetit i harton qeveria, në përputhje me programin e partisë ose koalicionit fitues të zgjedhjeve, ku ju do të jeni vagoni i fundit, sepse nuk dini dhe nuk doni të jeni të parët, apo ndër të parët, kështu me parti e klane të ndarë e përçarë, duke e masakruar votën shqiptare dhe vullnetin politik të shqiptarëve për barazi të plotë në këtë shtet.

Rekomandimi për ruajtjen e distancës sociale në gjendje pandemie nuk nënkupton rritje të distancës me votuesit shqiptarë, me kërkesat reale dhe të drejtat e tyre të ligjshme; as mbajtja e maskave kundër infektimit nuk nënkupton mbajtjen e mëtejshme të maskave politike në fytyrat e përçudnuara të një grushti politikanësh të korruptuar dhe dështuar në politikëbërjen e derisotme të shqiptarëve në Maqedoninë Veriore.

Është koha të zbresin përtokë drejtuesit e lëvizjes politike aktuale të shqiptarëve, që t’i shohin nga afër shkaqet e problemeve të qytetarëve dhe votuesve që i përfaqësojnë, e që lidhen kryesisht me mungesën e përfaqësimit adekuat të tyre, me papërgjegjësinë e politikanëve dhe pushtetarëve të derisotëm, mos dhënien e llogari për devijimet dhe dështimet, duke i shkëmbyer të drejtat e qytetarëve që i përfaqësojnë dhe të votuesve të tyre me interesa personale e grupore, me synim të vetëm “strategjik” e “kombëtar” sa për të qenë pjesë e pushtetit, pavarësisht nga orientimi i tij, edhe kur është kryekëput në dëm të interesave kombëtare të shqiptarëve në këtë shtet.

Përfundimisht, drejtuesit e partive politike të shqiptarëve, nëse programet e tyre politike dhe kërkesat i mbështetin edhe më tej në kushtetutën aktuale të shtetit, në ligjet aktuale diskriminuese dhe në Marrëveshjen kornizë të Ohrit, që shqiptarët i kanë shndërruar në pakicë kombëtare, në qytetarë prej 20%, me asgjë nuk i përfaqësojnë interesat e sotme të popullit shqiptar në Maqedoninë Veriore dhe synimet historike për liri dhe të drejta kombëtare në trojet e veta etnike, për respektimin e të drejtës për vetëvendosje, për jetë të denjë në paqe, bashkëpunim dhe fqinjësi të mirë me popuj të tjerë, me të cilët rrethanat historike i kanë detyruar të jetojnë pranë njëri-tjetrit, por jo për t’u shërbyer të tjerëve si shërbëtorë e vasalë, robër modernë të pushteteve jodemokratike dhe vegla qorre të klaneve politike, të cilat nuk dihet nga vijnë dhe interesave të kujt u shërbejnë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!