Investimi në transport i Kinës arrin gati 2.2 trilionë juanë në janar-gusht

Investimet e aseteve fikse të Kinës në sektorin e transportit u zgjeruan në gati 2.2 trilionë juanë (rreth 339.22 miliardë dollarë amerikanë) në tetë muajt e parë të vitit, treguan të dhënat zyrtare, sipas “Xinhua”.

Shifra u rrit me 3.2 për qind nga një vit më parë në të njëjtën periudhë, sipas Ministrisë së Transportit.

Në mënyrë të veçantë, investimi në ndërtimin e autostradave arriti në 1.6 trilionë juanë, duke u rritur 6 për qind nga viti në vit në periudhën janar-gusht, ndërsa ai në sektorin e rrugëve ujore u rrit 18.4 për qind nga viti në vit në 91.4 miliardë juanë gjatë kësaj periudhe.

Vetëm në gusht, investimet e aseteve fikse të vendit në sektorin e transportit arritën në 304.9 miliardë juanë, me një rënie prej 7.6 për qind nga viti në vit, treguan të dhënat.

Related posts

Skena kaotike mes gazetarëve amerikanë dhe atyre rusë në takimin Biden-Putin

Redaksia

Udhëheqësi i rezistencës kundër Talebanëve, Masood: Nuk do t’u dorëzohemi atyre

D V

Lista e shteteve që mund të udhëtojnë në SHBA pa viza

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More