Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Ish pjesëtarët e akuzuar të njësisë “Alfa” dëshmuan në rastin “Tortura”

Shkup, 8 mars – Zhurnal.mk – Gjykimi për rastin “Tortura” vazhdoi sot me dëgjimin e të akuzuarit Ivica Ançevski. Kur u pyet nga gjykata se çfarë pozicionin mbajti ai në vitin 2011, i akuzuari tha se me vendim ishte pjesë e Njësitit për Shpërndarje të Shpejtë, ndërsa me urdhër me shkrim nga drejtori i atëhershëm i Byrosë së Sigurisë Publike, Lupço Todorovski u emërua komandant i Njësisë “Alfa”.

“Njësiti “Alfa” është vendosur në mënyrë hierarkike në Byronë e Sigurisë Publike, pra SPB Shkup, me çka nuk mund të komandohet nga një palë tjetër”, tha i akuzuari Ançevski.

Ai gjithashtu theksoi se kryesisht merr urdhra nga shefi i SPB Shkup ose nga sektori për Krim të Organizuar, pra, më pas këto urdhra u dhanë nga drejtuesit e ndërrimit nga Njësia “Alfa”.

Për herë të parë në lidhje me arrestimin e Lube Boshkovskit, ai deklaroi se kishte kuptuar më 6 korrik të vitit 2011, pra urdhrin e mori nga shefi i SPB Shkup.

I akuzuari Petar Milloshevski theksoi se më 6 qershor të vitit 2011 ai mori urdhër nga eprori i tij që të paraqitej pas Ministrisë së Ekonomisë sa më shpejt që të ishte e mundur. Gjatë asaj periudhe, drejtuesi i ekipit ishte në detyrë, pra përgjegjës për 3-4 nëpunës policie.

“Drejtuesi na shpjegoi se do të zhvillohet një aksion ku do të arrestohet një person që ka sigurim dhe se ka të ngjarë të jetë diler i drogës”, tha i akuzuari Milloshevski.

Gjykimi për rastin “Tortura” filloi në mars të vitit 2018 kundër ish-drejtorit të DSK-së Sasho Mijallkov dhe gjashtë pjesëtarëve të Njësisë “Alfa” në Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe i referohet mënyrës së arrestimit të Lube Boshkovskit

Postime të ngjashme

Carovska: Me ligjin e ri për tekstet shkollore arrijmë në vendet me arsim cilësor

R Zh

IRI: Antisemitizmi ka potencial të rritet në vend dhe rajon

R Zh

Kuvendi i Maqedonisë nesër mban seancën e 32-të

R Zh

Ministria e Kulturës: Shfrytëzuesit e projekteve nga Konkurset vjetore për vitin 2021 duhet të hapin llogari të veçantë të transaksionit

R Zh

MPJ prezantoi katër këshilltarët ekonomikë, do të vendosen në Varshavë, Mynih, Ankara dhe Abu Dabi

R Zh

Muça: Shkupi do të lulëzojë me gjelbërim! (FOTO)

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...