Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Ivanovska: Intervistat për punësim shfrytëzohen për punësim të kandidatëve të kualifikuar

Shkup, 24 shtator, zhurnal.mk – Pothuajse 19 ligje në fushën e punësimit kanë dobësi sistematike për luftën kundër nepotizmit thuhet në analizën e fundit të ndërkombëtar të Transparencës Ndërkombëtare – Maqedoni “Vlerësimi i cenueshmërisë së korrupsionit në politikat dhe procedurat e punësimit, me një fokus të veçantë në nepotizëm, kronizëm dhe klientelizëm”

Kryetarja e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, Biljana Ivanovska, në një deklaratë për shtyp tha se çështjet që lidhen me nepotizmin shkaktuan hapjen e rasteve të shumta për punë në Antikorrupsion, domethënë nga 66 raste të nepotizmit që u përpunuan, dolën shumë pika që tregojnë rregullorja është shumë e prekshme.

“Për personin i cili punësohet sipas Ligjit për marrëdhënie pune, nuk konfirmohen kriteret e evoluimit të personal dhe profesional të kandidatit. Komisioni selektim dhe përzgjedhës të kandidatëve nuk kanë praktikë të përgatitjes së listës, por të njëjtit dorëzojnë listë të kandidatëve që kanë plotësuar kushtet, ndërsa shpesh kjo është tek të gjithë të paraqiturit.

Intervista si fazë përfundimtare e procesit të punësimit shpesh konsiderohet si mjet bazë të zgjedhjes të ashtuquajtur kandidat të kualifikuar, tha Ivanovska.

Postime të ngjashme

Shabani: Gabimi në mesazh nuk është i MASH-it por operatorëve celularë!

Dafina Vidishiqi

Ahmeti për ditën e çlirimit të Republikës së Kosovës: Shteti i Kosovës po ecë përpara

Dafina Vidishiqi

Rënia e lindjeve, shqetësuese në Kërçovë! Për 5 vite numri është përgjysmuar

Dafina Vidishiqi

Zaev hap zyrë në Strumicë për takime me qytetarë

Dafina Vidishiqi

Të hënën fillon regjistrimi në shkollat e mesme

R Zh

MASH: Shkollat nuk guxojnë të marrin para për dëftesat, kjo është në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...