Agjencia Zhurnal.mk

Izolimi i panevojshëm, koronavirusi jeton 70 ditë dhe pastaj zhduket

Ekziston një model i paracaktuar, numrat flasin vetë”, thotë Isaac Ben Israel.

Sipas Isaac Ben Israel, një matematicient dhe analist i klasit botëror, cikli i epidemisë së koronavirusit ka një kohëzgjatje totale prej 70 ditësh, transmeton lajmi.net.

“Duke filluar nga java e gjashtë – shpjegon në një intervistë për kanalin TV Channel 12 – rritja e numrit të pacientëve është zvogëluar, duke arritur një kulm në javën e gjashtë me 700 pacientë në ditë. Që nga ajo kohë ka rënë, dhe sot atje ka vetëm 300 pacientë të rinj. Në dy javë do të arrijë në zero dhe nuk do të ketë pacientë të rinj”.

Isaac Ben Israel përfundon: “Në Itali, Tajvan dhe Singapor ka një rritje të rasteve deri në javën e katërt, gjashtë dhe menjëherë pas një ulje, derisa të zhduket gjatë javës së tetë. Ju nuk duhet ta mbyllni tërë vendin kur shumica një pjesë e popullsisë nuk është në rrezik të lartë”.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...