Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Ja vendimet e fundit nga seanca e 11-të e Qeverisë

Shkup, 13 tetor – Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot në seancën e 11-të vendosi t’i jep dritë të gjelbër propozimeve të Komisionit për sëmundje ngjitëse përmes ndryshimeve ligjore. Qeveria gjithashtu në seancën e sotme emëroi zëdhënësin e Qeverisë dhe drejtorin e Agjencisë për rini dhe sport.

Qeveria i shqyrtoi Propozimet e Komisionit, si mbajtja e maskës mbrojtëse në ambiente të hapura dhe të mbyllura, me përjashtime të vogla (fëmijët deri në 6 vjet, qytetarët që duke bërë sport, qytetarët në veturë derisa janë me anëtarët e familjes, dhe qytetari në vendin e punës derisa është i vetëm), pas orës 22:00 në ambiente të hapura dhe të mbyllura nuk do të lejohet grumbullimi i më shumë se katër personave në një vend, si dhe në shtëpitë qytetarët të mos pranojnë më shumë se 4 persona të cilët banojnë në adresa tjera.

Në lidhje me propozimet e Komisionit, Qeveria vendosi që për realizimin e tyre duhet të bëhen ndryshime ligjore në Ligjin për mbrojtjen e popullatës nga sëmundjes ngjitëse.

Dushko Arsovski u emërua zëdhënës i Qeverisë, ndërkohë drejtor i Agjencisë për rini dhe sport në këtë sancë u emërua Naumçe Mojsovski.

Qeveria raportoi se në këtë seancë u miratua edhe marrëveshja për blerjen e vaksinës për Kovid-19 përmes mekanizmit KOVAKS.

https://vlada.mk/node/22815

Postime të ngjashme

Vaksina, Sofijanova: Na mbron nga virusi korona

R Zh

Gjorgjia Sajkoski do ta udhëheqë shtabin zgjedhor të VMRO-DPMNE-së në zgjedhjet e ardhshme lokale

R Zh

Komunës së Çairit / Deri më tani janë vaksinuar 91 mësimdhënës/e dhe 58 edukatore

R Zh

Bullgari, konstituimi i kuvendit më 15 prill

R Zh

Zjarrfikësit e Shkupit vaksinohen kundër Covid-19

R Zh

“Drejtësia” s’do marrëveshje me sopotasit

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...