Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Janë regjistruar 1259 raste të reja me Kovid-19, 45 të vdekur, 751 pacientë të shëruar

Shkup, 6 prill – Ministria e Shëndetësisë informon, në pajtim me të dhënat nga Instituti për shëndet publik se në 24 orët e fundit janë bërë 4.555testime, ndërsa janë regjistruar 1259 raste të reja me Kovid-19. Kanë vdekur 45 persona, ndërkaq janë shëruar 751 pacientë.

Në Shkup janë regjistruar 562 raste me Kovid-19, Manastir- 97, Kumanovë -83, Veles – 51, Strumicë – 48, Kavadar – 47, Ohër- 42, Prilep- 40, Tetovë – 38, Gostivar – 34, Gjevgjeli – 28, Kërçovë-26, Shtip -22, Radovish-17, Shën Nikollë dhe Vallandovë – nga 14, Koçan, Resnjë dhe Berovë- nga 13, Kriva Pallankë -11, Probishtip -8, Negotinë -7, Strugë, Dellçevë dhe Makedonski Brod – nga 5, Krushevë dhe Bognadci- nga 4, Demir Kapijë -3, Demir Hisar -2, Vinicë, Kratovë dhe Pehçevë – nga 1.

Janë regjistruar 751 pacientë të shëruar nga Shkupi – 213, Ohër – 107, Prilep – 74, Tetovë – 40, Veles – 38, Manastir – 36, Kumanovë – 33, Kavadar – 31, Strumicë – 27, Gostivar – 23, Koçan -22, Shtip dhe Negotinë – nga 20, Gjevgjeli – 14, Dibër dhe Demir Kapijë- nga 12, Radovish -11, Shën Nikollë dhe Vinicë- nga 8, Kërçovë, Berovë dhe Probishtip – nga 7, Resnjë dhe Vallandovë- nga 6, Kriva Pallankë -4, Makedoniski Brod -2, Krushevë, Bogdanc, Kratovë, Pehçevë dhe Makedonska Kamenica – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 45 persona të vdekur: 20 nga Shkupi (89, 85, 84, 83, 81, 81, 77, 76, 76, 76, 73, 71, 69, 68, 67, 66, 62, 61, 59, 32 ), 4 nga Manastiri (81, 62, 61, 60), 2 nga Velesi (69 dhe 56), Gostivari (77 dhe 63), Ohri (84 dhe 70), Strumica (73 dhe 67), Koçani (86 dhe 74) dhe Gjevgjelia (74 dhe 64), nga një të vdekur nga Kumanova (78), Kavadari (61), Shtipi (61), Kërçova (73), Shën Nikollë (71), Resnjë (77), Dibra (75), Probishtipi (74), dhe Vinica (69) Të gjithë pacientët kanë vdekur në kushte spitalore.

Janë bërë 4.555 teste përmes: IPSH-575, QSHP Shkup-92, QSHP Manastir-109, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-6, Mjekësia gjyqësore-22, laboratori spitali Kozle-12, KU Pulmologji me alergologji-0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti për mikrobiologji-0, ASHAM-141, Zhan Mitrev (FIlipi I Dytë)-225, Avicena-288, Biotek-431, Sistina-318, laboratori Laor-347, Sinlab-98, Remedika-60, Pllodnost-64, Genea-6, IPSH dhe EPSH (rapid test) – gjithsej 1.761.]

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 647.559 testime për Kovid-19.

Numri I përgjithshëm I personave të diagnostikuar me Kovid-19 në vendin tone prej fillimit të epidemisë është 136.426, numri I pacientëve të shëruar është 111.139, I të vdekurve 4.022, ndërsa numri I rasteve aktive është 21.265.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi sipas qyteteve është si në vijim:

Distribuimi sipas qyteteve të sëmurë (gjithsej) taste aktive (gjithsej)

Shkup 61033, aktivë 10647

Prilep 7344, aktivë 1082

Kumanovë 7264 ,aktivë 1096

Tetovë 6520, aktivë 649

Manastir 4911, aktivë 1053

Veles 4779, aktivë 799

Gostivar 4714, aktivë 514

Kavadar 4665, aktivë 724

Shtip 4424, aktivë 465

Ohër 4330, aktivë 752

Strumicë 3441, aktivë 432

Strugë 2741, aktivë 250

Koçan 2353, aktivë 262

Kërçovë 2123, aktivë 241

Negotinë 1997, aktivë 356

Gjevgjeli 1943, aktivë 393

Sveti Nikole 1323, aktivë 125

Kriva Pallankë 1112, aktivë 109

Resnjë 1079, aktivë 205

Radovish 960, aktivë 140

Berovë 895, aktivë 124

Dibër 869, aktivë 44

Dellçevë 872, aktivë 102

Probishtip 717, aktivë 80

Vinicë 655, aktivë 102

Vallandovë 559, aktivë 96

Krushevë 443, aktivë 123

Bogdanci 429, aktivë 72

Demir Kapi 373, aktivë 63

Kratovë 338, aktivë 26

Demir Hisar 333, aktivë 43

Makedonski Brod 318, aktivë 45

Pehçevë 239, aktivë 28

Makedonska Kamenicë 212, aktivë 16

Dojran 118, aktivë 15.

Postime të ngjashme

Vullnet Ameti takohet me akademikun Marenglen Verli nga Shqipëria

Zekirija Haxhiu

Alternativa-ASH: Edhe një dështim tjetër në procesin integrues

Zekirija Haxhiu

Filipçe: Nxënësit në shtator mund të kthehen në shkolla

Zekirija Haxhiu

Dy ditët e ardhshme i mbarë vendi në fazën e portokalltë

Zekirija Haxhiu

Gjenerali Uollters: Kontributi i Maqedonisë së Veriut në NATO me rëndësi vitale

Zekirija Haxhiu

Rama në Shkup: Nuk jemi ne ata që dështuam, ky është mossukses i BE-së

Bekim Laçi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...