Janë regjistruar 412 raste të reja me Kovid-19, 12 të vdekur dhe 395 pacientë të shëruar

Shkup, 1 tetor – Në 24 orët e fundit janë regjistruar 412 raste të reja me Kovid-19, 12 të vdekur dhe 395 pacientë të shëruar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë, në pajtim me të dhënat nga Instituti për shëndet publik.

 

Nga 3.379 testet e bëra, 412 raste u regjistruan me Kovid-19, edhe atë në Shkup – 205, Kumanovë – 39, Koçan – 23, Kavadar – 17, Manastir dhe Veles – nga 15, Shtip – 14, Prilep – 13, Ohër – 12, Strumicë – 7, Tetovë dhe Shën Nikollë – nga 6, Kërçovë, Gjevgjeli dhe Radovish – nga 5, Kriva Pallankë – 3, Gostivar, Strugë, Dellçevë, Probistip, Kratovë, Bogdanci, Krushevë dhe Demir Hisar – nga 2, Negotinë, Vinicë, Makedonski Brod, Demir Kapi, Pehçevë dhe Dojran – nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit, 12 persona vdiqën, nga të cilët pesë vdiqën nga Shkupi (76, 74, 73, 60 dhe 56) dhe nga një vdiq nga Kumanova (81), Velesi (85), Dibra (73), Delçevo (59 ), Kavadari (85), Kriva Pallanka (67) dhe Tetova (64). Të gjithë personat e raportuar vdiqën në kushte spitalore.

Për më tepër, sipas Regjistrit të personave të vdekur me një diagnozë të Kovid-19 nga Moj Termin, u raportuan edhe tre persona të tjerë të vdekur, me një datë të vdekjes nga 25.08.2021 deri më 28.09.2021. Të vdekurit janë tre persona nga Shkupi, të moshës 64 deri 88 vjeç. Të gjithë personat e raportuar vdiqën në shtëpi.

Sipas informacioneve të Ministrisë së Shëndetësisë, u regjistruan 395 pacientë të shëruar edhe atë nga Shkupi – 198, Kumanova – 27, Shtipi – 22, Prilep -21, Strumica – 19, Velesi – 16, Kavadarci – 14, Gostivari – 11, Manastiri dhe Tetova – 9 secila, Koçani dhe Kërçova – 7 secila, Radovish dhe Resnja – 6 secila, Berovo dhe Valandovo – nga 4, Gjevgjelia dhe Kratova – 3 secila, Sveti Nikole, Probistip dhe Negotino – nga 2, Ohri, Kriva Palanka dhe Vinica – nga një.

Janë bërë 3.379 teste përmes ISHP-264, QSHP Shkup-60, QSHP Manastir-82, QSHP Prilep-41, QSHP Tetovë-50, QSHPKumanovë-55, Mjekësia Ligjore-3, Instituti i Mikrobiologjisë-171, Zhan Mitrev (Filipi II ) -84, Avicena-152, Biotek-272, Sistina-86 laboratori Laor-106, Sinlab- 20, Remedika-17, Fertiliti-26, Genea-5, Nikob lab-435, VFV Medical-47, Eli Medica- 61, Royal Medica -11, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1,316.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.292.895 testime për Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 191.820 numri i pacientëve të shëruar është 183.048 numri i të vdekurve është 6.646, dhe numri i rasteve aktive është 12.089.

Related posts

Shoqatat ekologjike kërkojnë që kryetarët ardhshëm të komunave t’i përmbahen parimeve për tranzicion të drejtë

D V

Takim i presidentit Pendarovski me përfaqësues të Unionit maqedonas në Suedi

D V

Bastisje në Gostivar, gjendet drogë

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More