Janë regjistruar 412 raste të reja me Kovid-19, 459 të shëruar dhe 12 të vdekur

Shkup, 13 tetor – Gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 3.567 testime, ndërsa janë regjistruar 412 raste të reja me Kovid-19 edhe atë: në Shkup – 207, Kumanovë – 34, Veles -26, Manastir – 18, Koçan – 16, Kërçovë – 15, Prilep -14, Tetovë, Gostivar dhe Kavadarci – nga 10, Radovish – 6, Shtip dhe Shën Nikollë – nga 5, Strumicë , Kriva Palankë, Kratovë dhe Makedonska Kamenicë – nga 4, Strugë, Gjevgjeli, Negotinë dhe Vinicë – nga 3, Valandovë – 2, Ohër, Resnje, Probishtip, Bogdanci, Krushevë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Janë regjistruar 459 pacientë të shëruar nga Shkupi – 266, Kumanova – 36, Velesi – 25, Prilepi dhe Ohri – nga 18, Manastir – 14, Shtip – 11, Kavadar dhe Radovish – nga 10, Koçan – 9, Kriva Pallankë – 6, Tetovë, Shën Nikollë dhe Vinicë – nga 5, Gjevgjeli – 4, Probishtip dhe Kratovë – nga 3, Gostivar, Kërçovë dhe Strugë – nga 2, Negotinë, Resnje, Berovë, Bogdanci dhe Demir Kapi – nga 1.

Gjatë 24 orëve të fundit, 12 persona kanë vdekur: 6 nga Shkupi (73, 72, 67, 61, 49, 46), 2 të vdekur nga Koçani (66, 63), nga një i vdekur nga Prilepi (80), Ohri (77) , Kumanova (77) dhe Velesi (48). Të gjithë personat e raportuar vdiqën në kushte spitalore.

Në mënyrë shtesë në pajtim me regjistrin e personave të vdekur me diagnose KOVID-19 nga Termini Im janë paraqitur edhe 8 persona të vdekur, me date të vdekjes prej 01.09.2021 deri më 09.10.2021. Janë regjistruar 4 persona të vdekur nga Shkupi dhe nga një person I vdekur nga Tetova, Prilepi, Kumanova dhe Koçani të moshës prej 36 deri në 93 vjeçare. Nga personat e paraqitur 6 kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa 2 në kushte shtëpiake.

Janë bërë 3.567 teste përmes: ISHP-337, QSHP Shkup-57, QSHP Manastir-66, QSHP Prilep-48, QSHP Tetovë-70, QSHP Kumanovë-65, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-3, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-0, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-1, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -101, Avicena-183, Biotek-181, Sistinë-90, Laboratori Laor -201, Sinlab-35, Remedika-32, Fertilitet-23, Genea-5, Laboratori Nikob-354, VFV Medikal 55, Eli Medika-51, Rojal Medika -23, Spektra-MM-1, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1.581.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.330.304 testime të Kovid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me kovid në vend që nga fillimi i epidemisë është 195.542, numri i pacientëve të shëruar 182.078, numri i viktimave 6.875, ndërsa numri i rasteve aktive është 6.589.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja nëpër qytete është si vijon:

Shpërndarja sipas qyteteve Të sëmurë (gjithsej) Raste aktive (gjithsej)

Shkup 85342, Aktivë 3323
Kumanovë 11748, Aktivë 544
Tetovë 10890, Aktivë 183
Prilep 9170, Aktivë 183
Gostivar 7981, Aktivë 65
Manastir 7210, Aktivë 197
Veles 6441, Aktivë 290
Kavadar 6043, Aktivë 153
Ohër 6038, Aktivë 206
Shtip 5873, Aktivë 195
Strumicë 5817, Aktivë 200
Kërçovë 4023, Aktivë 131
Strugë 3812, Aktivë 63
Koçan 3359, Aktivë 125
Gjevgjeli 2460, Aktivë 61
Negotinë 2331, Aktivë 23
Shën Nikollë 1942, Aktivë 90
Radovish 1553, Aktivë 57
Resnje 1546, Aktivë 44
Kriva Pallankë 1508, Aktivë 120
Dibër 1451, Aktivë 22
Berovë 1214, Aktivë 12
Dellçevë 1127, Aktivë 41
Vinicë 1059, Aktivë 43
Probishtip 943, Aktivë 37
Vallandovë 832, Aktivë 18
Kratovë 610, Aktivë 56
Bogdanci 562, Aktivë 18
Krushevë 535, Aktivë 12
Makedonski Brod 476, Aktivë 12
Demir Hisar 458, Aktivë 30
Demir Kapi 410, Aktivë 1
Makedonska Kamenicë 323, Aktivë 31
Pehçevë 315, Aktivë 2
Dojran 140, Aktivë 1.

Related posts

Prezantohet projekti i ri në Shkup që do të lidhë bulevarin Sllovenia dhe qarkoren në Momin Potok

Z H

BE-ja Ripërsërit perspektivën europiane për Ballkanin Perendimor

Redaksia

Forumi i gruas të BDI- Çair: Bashkë në takimin e radhës të grave në lagjen Dyqanxhik

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More