Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Joveski: Po hetohen pasuri të tjera të patundshme për rastin “Parcelat në Vodno”

Shkup, 27 tetor – Përveç parcelave në Vodno, për të cilat prokuroria hapi hetim kundër ish-kryeministrit Nikolla Gruevski javën e kaluar, kreu i Prokurorisë publike Lubomir Joveski, sonte në intervistë për TV 24, tha se prona të tjera të patundshme po hetohen në lidhje me këtë rast.

“Prokuroria po ndërmerr veprime për të vërtetuar provat e atyre pronave dhe këto parcela janë të ngrira, që do të thotë se tjetërsimi dhe pronësia e tyre është e ndaluar. Kjo i referohet pasurive të patundshme në Shkup. Prokuroria po heton rrethana të tjera në lidhje me këtë rast dhe ne do të shohim se cilat fakte dhe të dhëna do të merren gjatë procedurës hetimore”, tha Joveski.

Në të njëjtën kohë, ai foli për rastin “Reket”, theksoi se kjo lëndë gjyqësore nuk do të ndikojë aspak në rastin “Perandoria”.

Ai shtoi se ndërmarrja e rasteve të PSP-së është në mënyrë që ndjekja penale të mund të vazhdojë normalisht.

“Hetimi për ‘Poshtenska Banka’ ka përfunduar dhe prokurori tashmë e ka informuar mbrojtjen dhe prokurori po punon për marrjen e vendimi prokurorial. Prokuroria do të dalë me informata dhe cili do të jetë vendimi i prokurorit publik në këtë rast”, tha Jovevski.

Në lidhje me rastin “Regjistrimi”, hetimi ka përfunduar dhe prokurori po vepron për rastin dhe përgatit vendimin e prokurorit publik dhe në thelb kjo lëndë është bazuar në biseda të përgjuara, por prokurorisë i është ndaluar të përdorë “bombat” si prova.

Postime të ngjashme

Deputetët do t’u parashtrojnë pyetje kryeministrit dhe ministrave

D J

Trajanov: Të gjithë të cilët do të përfshihen në regjistrim të vaksinohen

D J

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

B M

Anketa/59.2 përqind e qytetarëve besojnë se shteti nuk ka kapacitet për të kryer regjistrim të drejtë dhe objektiv

T E

Sela: Shumica e atyre pa shtetësi janë shqiptar

B M

2674 qytetarë presin për të marrë shtetësi, Bushi pohon se Ligji duhet të ndryshohet

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...