Agjencia Zhurnal.mk

Kakao lufton kariesin

Specialistët biokimistë dhe stomatologët kanë vërtetuar se pluhuri i kakaos mund të zëvendësojë fluorin, i cili ndodhet në përmbajtjen e pastave të dhembëve.

Është e njohur përmbajtja e fluorit, i cili është agjent kimik antikaries. Sipas specialistëve, pluhuri i bardhë i kakaos forcon smaltin e dhembëve dhe të mbron nga kariesi. Është provuar shkencërisht, si fillim tek kafshët e më pas tek njerëzit.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...