Agjencia Zhurnal.mk

Kallajxhiev: Gjyqësori duhet të vendosë në bazë të drejtësisë, e jo politikës

Shkup, 28 qershor, zhurnal.mk – Kryetari i Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut, Gordan Kallajxhiev, sot deklaroi se gjyqësia duhet të ndalojë të pret vendime nga politika dhe të vendos mbi baza të drejtësisë.

Ai thotë se sistemi i drejtësisë është i ndarë, nga njëra anë është Gjykata e Lartë e nga tjetra Ministria e Drejtësisë, PSP dhe ambasadat e huaja.

“Problemi i afatit të Prokurorisë Speciale duhet të zgjidhet me parime, e jo me tifozllëk. Gjyqësia duhet të vendosë në bazë të drejtësisë, e jo sipas politikës. Gjykatësit janë vendosur mes çekanit dhe hekurit. Shteti nuk mund të luaj me fatin e të akuzuarve, në kuptimin se me rregulla ligjore të ndërpritet përndjekja penale, e më pas të vazhdohet”, tha Kallajxhiev.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...