KE: Presim nga të gjithë të marrin pjesë në mënyrë konstruktive në regjistrim

Bruksel, 6 shtator  – Komisioni Evropian i inkurajon të gjithë në Maqedoninë e Veriut të marrin pjesë në procesin e regjistrimit të popullsisë dhe shton se regjistrimi është pjesë e procesit për inkuadrim në BE, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Brukseli.

 

Në koment për MIA-n, zëdhënësja e Komisionit Evropian, Ana Pisonero, tha se në Bruksel ekziston kënaqësi që regjistrimi është në vijim në Maqedoninë e Veriut.

“Ky është trajnim i rëndësishëm. Të dhëna të sakta për numrin dhe karakteristikat e popullatës  janë thelbësore për zbatimin e politikave adekuate sociale, demografike dhe ekonomike për mirëqenien e të gjithë qytetarëve”, deklaroi Pisonero për MIA-n.

Ajo thekson se Bashkimi Evropian pret nga autoritetet në Maqedoninë e Veriut regjistrimi të zhvillohet  sipas standardeve dhe rregulloreve të BE-së, si pjesë e procesit inkuadrues për BE-në.

“Konsiderojmë  në të gjitha pjesët e shoqërisë pozitivisht të kontribuojnë ndaj operacionit të regjistrimit në mënyrë inkluzive dhe konstruktive”, tha Pisonero për MIA-n.

Popullata në Maqedoninë e Veriut nuk është regjistruar gati njëzet vjet. 

Related posts

Vazhdon debati për amendamentet për ribalansin e Buxhetit

Z H

KSHZ-ja miratoi IKT strategji 2021-2023 që duhet t’i ndihmojë për mbrojtjen edhe nga sajber sulmet

Z H

Mariçiq: Nuk ikim nga problemet me të drejtat e njeriut dhe sundimit të ligjit, përkundrazi duam t’i zgjidhim ato

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com