Agjencia Zhurnal.mk

Kërkohen inspektorë të cilët do të shqiptojnë gjoba për mos implementuesit e dygjuhësisë

Shkup, 9 tetor – Zhurnal.mk – Inspektorati për Zbatimin e Gjuhëve nuk është ekipuar ende dhe ende nuk funksionon në përgjithësi. Edhe pse me ligjin për formimin e saj, ishte parashikuar që nga 15 janari inspektorët të fillojnë me gjoba për ata që nuk respektojn ligjin e gjuhëve, në teren ende nuk kanë dalë fare, përcjellë Zhurnal.

“Këto ditë shpallëm konkurs për punësimin e gjashtë personave. Një inspektor vetëm sa ka kryer trajnimet, një trajnim nëntë muajsh dhe një tre muajsh, dhe tre të tjerë së shpejti do të fillojnë me këtë lloj trajnimi”, deklaroi Fatmir Iseni, drejtor i Inspektoratit.

I pyetur për qëndrim rreth zbatimit të ligjit për gjuhë në drejtësi dhe pse rregulloret për gjuhët nuk u gjendën në draft tekstin për ligjin për procedurë kontestuese, ai thotë se nuk mund të përgjigjet sepse nuk është ligjvënës por gjithsesi shtoi se do të kryhen inspektime në çdo institucion për të zbatuar dygjuhësinë.

Ndryshe sipas ligjit, gjoba prej 300 deri në 500 euro do të marin personat juridik nëse nuk vepron sipas rregullores, ndërsa personi përgjegjës do të mer gjobë prej 100 deri në 200 euro.//Zhurnal.mk

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...