Maqedoni

Këshilli i protestave kundër shtrenjtimit të rrymës kërkon takim me deputetët

Zhurnal Ads

Shkup, 7 shtator, zhurnal.mk – Këshilli organizativ i protestave kundër shtrenjtimit të rrymës kërkon takim me deputetët e Maqedonisë për të ju prezantuar kërkesat me 4 pika që lidhen ngushtë me punën e deputetëve, si të zgjedhurit e popullit.

“Këshilli Organizativ i protestave kundër shtrenjtimit të energjisë elektrike, kërkon takim me grupet parlamentare dhe koordinatorët përfaqësues në Kuvend. Në takim do të bisedohet për kërkesat e Këshillit.
E mirëpresim pranimin e ftesës, si mundësi për të arritur së bashku realizmin e kërkesave, me qëllim për të lehtësuar vështirësitë ekonomike, gjegjësisht zbutjen e faturave të larta që kanë vendosur kompanitë energjetike.
Mendojmë se të kuptuarit sinqerisht dhe ndershmërisht mbi kërkesat e Këshillit do t’i përmbyllë kontestet midis qytetarit dhe kompanive.
Si kërkesa prioritare të takimit me grupet parlamentare propozojmë:

  1. KOMISIONI RREGULLATOR ENERGJETIK TË SHFUQIZOJË MENJËHERË VENDIMIN PËR RRITJEN E ÇMIMIT TË ENERGJISË ELEKTRIKE PREJ 7.4% DHE TA ULË ÇMIMIN E RRYMËS PËR KONSUMATORËT PËR 20%;
  2. QEVERIA TË ANULOJË MONOPOLIN E SHËRBIMEVE TË KOMPANISË EVN, DHE T’I JAPË FUND SJELLJES SË TYRE JOKORREKTE DHE JONJERËZORE NDAJ KONSUMATORËVE;
  3. KUVENDI I REPUBLIKËS TË Ç’AKTIVIZOJË (ZHBËJË) KOMISIONIN RREGULLATOR ENERGJETIK, SEPSE KY ORGAN I SHËRBEN VETËM APETITETEVE TË LARTA TË GRUPEVE TË BIZNESIT DHE KORPORATAVE QË DËMTOJNË MJAFT RËNDË XHEPIN E QYTETARËVE TË VARFËR TË VENDIT TONË;
  4. KUVENDI I REPUBLIKËS TË KRIJOJË NJË TRUP TË PAVARUR ARBITRAR, NË SHËRBIM TË QYTETARËVE QË DO TË VERIFIKOJË CILËSINË E SHËRBIMEVE, DHE DO TË ADRESOJË TË GJITHA ANKESAT E QYTETARËVE NDAJ KËTYRE DHE KORPORATAVE TË NGJASHME ZHVATËSE SI KËTO.” (sic) thuhet në kërkesën e Këshillit organizativ.

Përndryshe, për një muaj në disa qytete të Maqedonisë organizohen protesta kundër shtrenjtimit të rrymës, pas vendimit të Komisionit Rregullator për Energjetikë që të rritet çmimi i energjisë elektrike për 7.4%, si pasojë e humbjeve të mëdhaja të kompanive elektrike në vend nga pandemia me COVID-19.

Postime të ngjashme

Masat anti-Covid, votohet në Kuvend nevoja e ndryshimeve ligjore

admin

Carovska: Shkollat janë të sigurta, nuk kanë pse të mbyllen

XH,I

Taseva: Kriminelët janë më të fuqishëm nga gjithkush në këtë shtet

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...