Këshilli penal i Gjykatës themelore Gostivar e hoqi paraburgimin 30 ditor të Zoran Milevski – Kiçeec

Gostivar, 11 shtator – Vendimi për heqjen e masës së paraburgimit të Zoran Mileski – Kiçeec e solli këshilli penal i Gjykatës Themelore Gostivar. Nga kjo gjykatë për MIA-n konfirmuan se kanë vepruar sipas ankesës së mbrojtjes së të dyshuarit dhe këshilli penal ka marrë vendim për ndryshimin e masës.

 

Nga gjykata theksojnë se vendimi është marrë gjatë orarit të punës dhe sipas afateve ligjore për zgjidhjen e ankimit brenda 48 orëve.

Mileski dyshohet se ka shkaktuar aksidentin automobilistik të ndodhur të shtunën e kaluar në të cilin vdiq një 34-vjeçar nga Gostivari. Sipas informacioneve fillestare të hetimit, u përcaktua se ai ishte duke vozitur drejt Shkupit ndërsa po ndërpriste dënimin me burg. Ai kapërceu vijën e plotë në autostradën Kërçovë – Gostivar, pas së cilës pati një përplasje mes tij dhe dy veturave të tjera.

Më 7 shtator, pasdite, Prokuroria Themelore Publike Gostivar lëshoi Urdhër për kryerjen e një hetimi kundër një personi të dyshuar për krimin “vepra të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në trafik” sipas nenit 300 paragrafi 2 në lidhje me nenin 297 paragrafi 1 i Kodit Penal. Prokurori Publik i paraqiti një propozim gjyqtarit të procedurës paraprake nga Gjykata Themelore në Gostivar për caktimin e masës së paraburgimit për të dyshuarin.

Në kërkesë thuhet se ekziston rreziku i arratisjes, mundësia e ndikimit të dëshmitarëve / viktimave dhe përsëritja e krimit.

Mileski po vuan dënimin me tre vjet burg në rastin “Zhvatje” në burgun e Strugës dhe ka shfrytëzuar objekte për arsye shëndetësore.

Related posts

4 vatra ende aktive nga zjarri

D V

Arrestohet një person në Tetovë, ka sulmuar mjekun

D V

Analizë: Komunat me shumicë maqedonase të parët për krime urbanistike, ato shqiptare më të kujdesshme

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com