Agjencia Zhurnal.mk

Këtë muaj 363 punëtorë u ankuan për shkelje të të drejtave tek Komiteti i Helsinkut

Shkup, 15 prill – Që nga fillimi i muajit, Komiteti i Helsinkit ka marrë 56 ankesa për shkelje të të drejtave të punëtorëve, duke mbuluar 363 punëtori, sipas Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut. Shumica e ankesave i referohen përfundimit të detyruar të kontratës së punës.

“Në nëntë aplikime, në të cilat u shkarkuan 67 punëtorë, pushimet u krijuan për shkaqe biznesi, për shkak të fajit të punonjësit dhe largimit nga puna për shkak të shkeljes së rendit të punës dhe disiplinës. Bazuar në përfundimin e detyruar të kontratës së punës, u larguan nga puna 264 punëtorë. Për shkeljen e masave të Qeverisë janë pushuar shtatë punëtorë, përkatësisht 67 punëtorë janë larguar nga puna për uljen e pagave të papaguara”, sqarojnë nga Komiteti i Helsinkit.

Për sa i përket shpërndarjes gjinore, 62% e atyre që janë larguar nga puna janë punëtorë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...