Këto janë gjërat më të rëndësishme që duhet pasur parasysh kur blini një makinë të përdorur

Shumë nga ata që planifikojnë të blejnë një makinë të përdorur ëndërrojnë një makinë me kilometrazhin më të ulët të mundshëm.

Por tregtarët e pandershëm, për fat të keq, i rregullojnë shifrat në orën e kilometrave sipas “dëshirave” të klientëve, përcjell Telegrafi.

Numri i kilometrave të përdorur ndikon shumë, kjo është arsyeja pse blerësit potencialë janë të tmerruar nga makinat që kanë përshkuar mbi 200-250,000 kilometra.

Sidoqoftë, praktika tregon se një makinë që ka përshkuar një numër shumë më të madh kilometrash, dhe e cila ishte servisuar siç duhet gjatë asaj kohe, është një zgjedhje shumë më e mirë se sa një pa dokumentacion dhe me kilometrazhin e kthyer.

Tek të tillat, është e vështirë të vlerësohet kur të ndryshohet rripi ose vajin në motor ose transmision.

Një hulumtim thuhet se ka vërtetuar se makinat më të reja arrijnë kilometrazhin më të lartë vjetor – ato deri në moshën 5 vjeç.

Kjo nuk duhet të jetë befasi, pasi njerëzit që shpesh udhëtojnë në distanca të gjata preferojnë të zgjedhin një makinë të re për të zvogëluar rrezikun e prishjeve dhe për të pasur një garanci.

Në moshën 5 deri në 10 vjeç, kilometrazhi mesatar zvogëlohet, gjë që është gjithashtu e kuptueshme, sipas Automobili.ba.

Zakonisht arsyeja është se makinat zyrtare më vonë shkojnë te shoferët privatë të cilët i përdorin ato më pak intensivisht sesa përfaqësuesit ose furnizuesit e shitjeve.

Prandaj, kur blini një makinë të përdorur, pretendimi i shitësit për kilometrazhin e tij (veçanërisht nëse nuk është një pronar afatgjatë, por një tregtar), duhet të merret me dyshim të madh ose madje të injorohet plotësisht, dhe të përqendrohet në kontrollimin e gjendjes aktuale të automjetit dhe dokumentacioni i tij.

Andaj duhet të kërkojmë ndihmën e ekspertëve – shërbime që analizojnë të kaluarën e automjetit bazuar në numrin VIN ose diagnostikuesit të cilët, me një çmim të caktuar, do të kontrollojnë makinën në detaje – frenat, amortizuesit, korrozioni,… 

Related posts

Tesla ka të ngjarë të fillojë një biznes të makinave fluturuese deri në vitin 2050 – parashikohet edhe vlera ‘marramendëse’ e tij

D V

Shitet Porsche 928 e drejtuar nga Tom Cruise në filmin “Risky Business”

D V

Mercedes-Benz Pullman i restauruar është një veturë me vlerë 2.3 milionë euro

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More