Agjencia Zhurnal.mk

Kiracovski sot do të dorëzojë propozim ligj me të cilën veprat penale të zyrtarëve nuk do të vjetrohen

Shkup, 9 janar, zhurnal.mk – Drejtësi duhet të ketë, ndërsa në vitin 2020 duhet të jetë saktësisht viti i drejtësisë, tha deputeti Aleksandar Kiracovski për “Fokus”, i cili në nëntor 2019 njoftoi se do të paraqiste një propozim ligj sipas të cilës veprat penale të kryer nga të zgjedhurit dhe zyrtarët nuk do të vjetrohen.

Për shkak të kësaj, thotë se ka dorëzuar propozim ligjin për ndryshime dhe plotësime në Kodin Penal me të cilën veprat e kryera penale për keqpërdorim të detyrës zyrtare, veçanërisht të zyrtarëve nuk do të vjetrohen lehtë.

“Disa kohë më parë, për shkak të skadimit të gjashtë viteve pa aktgjykim gjyqësor të formës së prerë dhe shfaqjes së statutit të kufizimeve për veprën penale “Trajektorja”, u shpëtua simboli i nëntokës kriminale, Nikolla Gruevski u shpëtua. Ishte pika që kapërceu kupën e padrejtësisë dhe kërkoi përgjigje të duhur nga të gjithë ne. Kjo është arsyeja pse, si deputet i Kuvendit të RMV-së, unë premtova atëherë dhe sot po dorëzoj propozim ligj që ndryshon Kodin Penal, me të cilin krimet e kryera nga keqpërdorimi i detyrës (sidomos nga zyrtarët e zgjedhur dhe të emëruar) nuk do të vjetrohen lehtë”, tha Kiracovski.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...