Agjencia Zhurnal.mk

“Kishë paleokristiane në Vrellë, Pejë”, Artan Shkreli: Serbët filluan të krishterëzohen në kishat që gjetën kur u pranuan në Kosove apo erdhën të tillë?

Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Artan Shkreli ka publikuar zbulimin e një kishe paleokristiane të shekujve IV dhe VI në fshatin Vrellë, Pejë në Kosovë, ndërsa sfidon serbët, për të cilët thotë se mund të jenë kthyer të krishterë në këto kisha.

Kjo pasi siç shkruan ai historiografia serbe mëtonte, deri para këtij zbulimi, se kishat me të vjetra në atë zonë qenë të shekullit XIII.

“K R I S H T E R I M . I . V J E T E R . K O S O V A R
Kishë paleokristiane, shek IV-VI, zbuluar së fundmi në Vrellë (Kosove veri-lindore). Historiografia serbe mëtonte, deri para këtij zbulimi, se kishat me të vjetra në atë zonë qenë të shek XIII.
Tani pyetja ime është nëse gjindja serbe filloi të krishterëzohet në kishat që gjeti kur u pranua në Kosove, apo serbët erdhën të tillë 😉”

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...