Kjo është salca më e mirë: Përgatitet për pesë minuta, të gjithë e adhurojnë!

nga D. V.

Salca kromatoze Alfredo është ëndërr kulinare. Është krijuar në Romë në vitin 1920, ndërkaq e ka shpikur Alfredo di Lelio

Deri sot kjo salcë është e adhuruar e cila u shtohet shumë ushqimeve.

Shërbehet me pasta, perime të fërguara në avull, mish skare…

Salca Alfredo bëhet kështu:

Nevojiten:

– 2 lugë gjalpë;
– 2 thelpinj hudhre (të bluar);
– 1 filxhan ajkë neutrale për zierje;
– kripë;
– piper;
– ½ e filxhanit parmezan të freskët të grirë në rende.

Përgatitja:

Shkrini gjalpin dhe në të shtoni hudhrën e bluar. Fërgoni pak dhe shtoni ajkën.

Shtoni kripën dhe piperin dhe pastaj edhe parmezanin. Përzieni dhe qitni sipër pastës.

Grini edhe pak parmezan në rende mbi shpageta dhe kënaquni!

Shijojeni.

TË REKOMANDUARA

Kush jemi ne

Zhurnal.mk është Agjenci e Lajmeve e pavarur, e themeluar në vitin 2009, që e mbulon Maqedoninë, Kosovën, Shqipërinë edhe lajmet nga bota.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More