Kjo shenjë e re e trafikut po bëhet gjithnjë e më e zakonshme në rrugë, a e dini se çfarë domethënie ka ajo?

Ju ende nuk keni parë një shenjë të re trafiku, një diamant të bardhë në një fushë të zezë ose blu, askund në Kosovë, as në vendet e rajonit mbase. Për më tepër, është gjithashtu e rrallë në Evropë, por se kohët e fundit ka filluar të vendoset.

 

Shenja e diamantit në një sfond të zi ose blu paraqet një mënyrë të re të përdorimit të shiritit të trafikut në rrugë me shumë korsi sepse, për ta drejtuar atë, duhet të plotësoni disa kushte.

Vetëm veturat me të paktën dy persona, si dhe veturat hibride ose elektrike, mund të lëvizin në korsinë e shënuar me këtë shenjë. Lejohet drejtimi i taksive me ose pa pasagjerë.

Në Evropë, kjo shenjë mund të shihet në Francë, ku kushdo që shkel rregullat e rrugës me këtë korsi përballet me një gjobë prej 90 dhe 135 euro.

Gjithashtu, shenja përdoret në Austri, Spanjë dhe Norvegji, shkruan The Telegraph.

Kjo shenjë e trafikut është shumë më e zakonshme në rrugët e SHBA-së dhe Kanadasë, dhe quhet HOV. 

Related posts

Edhe pse është prodhuar më 1980, pronari i ardhshëm duhet të paguajë shtrenjtë për këtë BMW M1

D V

Sa janë shtrenjtuar ndër vite veturat e reja?

D V

Ky Nissan Skyline GT-R R34 i rrallë kushton mbi 450 mijë dollarë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com