Agjencia Zhurnal.mk
Dossier

Koha kur shqiptarët internoheshin pa proces gjyqësor

Qeveria e Tiranës më 13 janar të vitit 1960, lëshon një dekret sipas të cilit, çdo shtetas shqiptar mund të internohet pa proces gjyqësor, por thjesht me masë administrative.

Në atë kohë, Shqipëria thuhet se kishte 14 kampe përqendrimi, ku mbaheshin të burgosur politikë.

Ndërkohë, marrëdhëniet shqiptare-sovjetike po keqësoheshin dita ditës.

Shqipëria kishte gjetur një aleat të ri tek Kina komuniste; të dyja bashkoheshin në kundërshtimin e tyre ndaj politikave të Khrushovit për de-stalinizim.

Postime të ngjashme

Koha kur shqiptarët internoheshin pa proces gjyqësor

R Zh

Leka Zogu I për Business Day (1990) : “Shqiptarë, të ngrihemi kundër regjimit ateist dhe tiran !

R Zh

HISTORIA/ Rumania, djepi i shqiptarëve

R Zh

Kur Faik Konica ka zbuluar gjuhëtarin e madh

R Zh

Historia e Hasan Kadukut, stomatologut të parë në Shqipëri

R Zh

Historia/ Si i drejtohej nëpërmjet poezisë Zef Jubani, Elena Gjikës

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...