Maqedoni TOP LAJM

Komisioni për mardhënie me bashkësitë fetare dhe grupet religjioze anashkalon shqipen!

Zhurnal Ads

Shkup, 2 tetor, zhurnal.mk – Shumëinstitucione shtetërore, edhe pse obligohen me ligj, nuk e respektojnë Ligjin për përdorimin e gjuhëve.

E fundit është rasti me Komisionin për mardhënie me bashkësitë fetare dhe grupet religjioze në të cilën në ueb faqen e saj nuk figuron gjuha shqipe.

ueb faqen e këtij komisioni figurojnë vetëm gjuha maqedonase dhe angleza ndërsa totalisht anashkalohet shqipja.

Sipas ligjit, çdo institucion duhet të themelojë njësi të veçantë, e cila do të merret me realizimin e përkthimeve nga gjuha maqedonase në gjuhën shqipe dhe anasjelltas.

Ligji për Përdorimin e Gjuhëve nuk po zbatohet me dinamikën e paraparë nga Qeveria. Maqedonia e Veriut është përballur shpesh me kritika në raportet e Komisionit Evropian sa i takon zbatimit të ligjeve që miratohen në Kuvend.

Postime të ngjashme

Panovski: Që t’i vihet fund ndërtimeve të egra, duhet të shlyhet Ligji për legalizimin e tyre

XH,I

561 raste të reja, 22 të vdekur dhe 197 të shëruar, bilanci i fundit me Covid 19

admin

Boshkovski deri te Mickoski: Merr guxim dhe dil në debat televiziv me mua

admin
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...