Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Komisioni për mbrojtje dhe siguri debaton mbi Ligjin për shtetësi, ja qëndrimet

Shkup, 5 mars – Në seancën e sotme të Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri, shpreha qëndrimin e grupit parlamentar të LSDM-së, se jemi shprehimisht kundër ndryshimeve të propozuara në Ligjin për shtetësinë nga deputeti i Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativën, theksoi kështu kryetari i komisionit Mile Talevski.

Arsyet pse nuk do të mbështesim Projektligjin për Ndryshimet në Ligjin për Shtetësinë, në procedurë të përmbledhur, i referohen lëshimeve serioze në lidhje me Konventën Evropiane për Shtetësinë. Unë do të përmend vetëm disa nga vërejtjet tona.

Gjegjësisht, deputetët nga Aleanca dhe Alternativa propozojnë që çdo qytetar në ish-RSFJ dhe një qytetar i ish-RSFJ, i cili ka jetuar në territorin e Republikës së Maqedonisë para pavarësisë së saj, mund të fitojë shtetësinë maqedonase pa deklaruar se sa kohë qëndroi vendin tonë dhe nga cilat arsye.

Për më tepër, personat e tillë duhet të jenë në gjendje të aplikojnë për shtetësi, me një deklaratë nga tre dëshmitarë të cilët do të dëshmojnë se aplikanti për shtetësi ka jetuar në territorin e Republikës së Maqedonisë deri më 8 shtator 1991 ose me një deklaratë nga një dëshmitar i cili në atë kohë ai ishte ose është akoma banor i vendit ku personi jetonte.

Propozime totalisht absurde. Për arsye që, nëse marrim parasysh migrimin në ish-RSFJ dhe faktin se shumë qytetarë nga republikat e tjera kanë regjistruar qëndrim në vendin tonë për punë të përkohshme, shërbim ushtarak, studim, etj., Me ndryshimet e propozuara, secila prej tyre do të jetë në gjendje të aplikojë për shtetësi të RSM.

Për më tepër, si me tre dëshmitarë, të gjithë mund të marrin shtetësinë. Epo, çdokush mund të sjellë tre anëtarë të familjes së tij të gjerë, të cilët do të thonë se aplikanti ka jetuar në Republikën e Maqedonisë para pavarësisë. Kështu, shtetësia e fituar mund të apelohet dhe të hiqet ligjërisht. Dëshmitarët nuk mund të vendosin për shtetësinë, ka teksuar kështu Talevski.

Postime të ngjashme

Ivanovska paralajmëron se do ta paraqesë në polici finansiare Dragi Rashkovskin

Z H

Mickoski uron muslimanët me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit

B L

Spasovski – Kangler: Vazhdon bashkëpunimi i shkëlqyer me Slloveninë

Z H

Filipçe apel deputetëve të mbështesin çmimoren për trajtim antikovid në spitalet private

B L

Xhaferi uron besimtarët myslimanë me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit

Z H

Komiteti i Helsinkit: Ekzistojnë mundësi ligjore për marrjen e shtetësisë

B L

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...