Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Komisioni për Sëmundje Infektive vendos për mësimin tërë-ditor

Zhurnal Ads

Shkup, 20 shtator – Po afrohet fillimi i vitit shkollor, i cili për shkak të korona krizës do të fillojë më 1 tetor, ndërsa Komisioni për Sëmundje Infektive dje dhe sot e shqyrton mundësinë për vendosje të mësimit tërëditor në shkollat fillore, duke e marrë parasysh mësimin me prani fizike, e cila është parashikuar për fëmijët deri në klasën e tretë do të shkurtohet.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe dje theksoi se është bërë analizë për numrin e fëmijëve të cilët duhet të mbesin në shkollë edhe pas përfundimit të orëve në turne.

“Do të merret mendim pozitiv njëjtë sikur merret vendim edhe për përjashtime më të gjitha shkollat e tjera, gjegjësisht nëse numri i fëmijëve është aq i vogël që nuk e rrezikon sigurinë e tyre, gjegjësisht të mos ketë rrezik epidemiologjik shtesë që një grup i caktuar i fëmijëve do të mbetet edhe pas mbarimit të turnit. Përparësi mbetet se është i njëjti grup i fëmijëve, kështu që kontaktet nuk rriten, ata kanë qenë në kontakt më parë, tani rritet vetëm koha e qëndrimit”, shpjegoi Filipce.

Zhurnal Ads
Zhurnal Ads

Postime të ngjashme

FAC: A është i nevojshëm një zgjerim i ri i BE?

T E

Qeveria e Maqedonisë për veton bullgare: Është gabim gjeostrategjik

Z H

Aksident në Hasanbeg, përfshihen tre vetura

T E

Nënat sot përsëri në protestë, nuk duan të rrezikojnë shëndetin e fëmijëve të tyre

Z H

ASH përshëndetë qëndrimet e Mexhitit: Urojmë që fjalët e tij të mos jenë lojë dhe ai të largohet nga BDI-ja

E.E.

VMRO-DPMNE: Pushteti nuk na ka konsultuar për regjistrimin, nëse dështon i gjithë faji do të jetë i tyre

E.E.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...