Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Komuna e Jegunovcës pa menaxhim me mbeturinat, në hyrje të fshatrave ju “mirëpresin” deponitë e egra

Shkup, 18 qershor – “Në vend të tabelës për mirëseardhje në çdo hyrje të fshatrave të komunës së Jugunocës, ju pret një deponi e këtillë dhe kjo ndodh për shkak se kjo komunë nuk ka ndërmarrje për grumbullimin e mbeturinave”, njofton “TV21”.

Komuna e Jegunocës asnjëherë deri më tani nuk ka pasur ndërmarrje që do të menaxhonte me mbeturinat, ndërsa para një viti ka falimentuar një shoqëri që i ka menaxhuar ujërat e zeza dhe ujësjellësin. Që nga atëherë akoma nuk është themeluar ndonjë ndërmarrje publike.

Kryesuesi i Këshillit komunal, Orhan Sabrij, thotë se është marrë një iniciativë për themelimin e një ndërmarrje, por procedurat nga ana e Këshillit nuk kanë kaluar akoma.

“Për momentin nuk ka ndërmarrje është në formim e sipër, më herët komuna ka pasur një shoqëri për menaxhimin e ujit kurse vitin e kaluar me vendim të këshillit e kemi mbyllur atë që të hapet një ndërmarrje publike që të menaxhojë ujërat e zeza, ujësjellësit dhe mbeturinave në Komunën e Jegunocës. Komuna ka marrëveshje me kompaninë private e cila i mbledh mbeturinat në nivel komunal dhe pagesën e bëjnë qytetarët në kompaninë private”, tha Sabrij.

Disa herë jemi munduar që të kontaktojmë edhe me kryetarin e kësaj komune, Darko Bllazhevski, por për disa ditë ishte i pakapshëm për prononcim. Në Pollog nuk është komuna e vetme që nuk i grumbullon vetë mbeturinat, por është komuna e vetme deri më tani që nuk ka ndërmarrje publike.

Postime të ngjashme

Ganiu uron ditën e kryengritjes dhe Republikës së Krushevës

Z H

Shënimi i 118-vjetorit të Republikës së Krushevës dhe 77-vjetorit të Mbledhjes së parë të KAÇKM-së

Z H

Pendarovski: T’i tejkalojmë ndasitë dhe të bashkohemi rreth idealeve të Ilindenit

Z H

Osmani: Ilindeni, festë që do të na bashkojë

Z H

SHBA-të urojnë gjithashtu ditën e Ilindenit

Z H

Një orë pritje në kufirin Maqedoni-Greqi

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...