Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Komuna e Kumanovës vijon me punën për pastrimin e qytetit nga bora

Kumanovë, 14 shkurt – Komuna e Kumanovës, brenda kompetencave të saj, rregullisht kryen aktivitetet e saj. Në pjesën e mirëmbajtjes së dimrit dhe shërbimeve të ndërmarrjes publike Pastërtia dhe Gjelbërimi dhe kompania, e cila ka marrë tenderin e duhur, rregullisht dhe me zell kryejnë detyrat e tyre. Akuzat në konferencën e sotme për shtyp të VMRO DPMNE janë të paqena dhe të rreme.

Nuk ka kompani në komunë, të afërta ose të largëta nga një parti politike, por në procedurat e rregullta të tenderit, sipas Ligjit për Prokurimin Publik, vendet e punës u jepen personave juridikë dhe individëve që kanë ofertën më të favorshme dhe në të njëjtën kohë kanë një detyrim për të kryer punën.

Fakti që komuna ka paguar 10.4 milion denarë për mirëmbajtjen dimërore të rrugëve nuk është i saktë, sepse kontrata është lidhur në bazë të sasisë, dmth. kilometra rrugë të pastruara, sipas planit për mirëmbajtjen dimërore të qytetit, i cili ndahet në tre zona sipas përparësive. Shuma përfundimtare për fondet e shpenzuara do të dihet pas përfundimit të sezonit të dimrit dhe ai informacion shkon për publikun dhe për t’u shqyrtuar para Këshillit Komunal.

Bozhinovski dhe VMRO DPMNE përsëri po përdorin marketing të lirë politik, por komuna nuk do të hyjë në të, por do të vazhdojë të merret intensivisht me situatën.

Sot, u mbajt një seancë e Njësisë Komunale për mbrojtje dhe shpëtim dhe u përmbyll si vijon:

-Të gjitha rrugët e kategorisë së parë, rrugët dhe bulevardet në territorin e komunës në zonën qendrore të qytetit, zonat urbane dhe urbane-rurale janë plotësisht të kalueshme dhe të trajtuara;

-Aktualisht po punojmë në rrugët e kategorisë së dytë, të cilat janë gjithashtu të kalueshme, por do të trajtohen në mënyrë plotësuese me kripë dhe antifriz;

Për më tepër, ekipet e Pastërtisë dhe Gjelbërimit janë duke punuar në pastrimin e sheshit të qytetit dhe trotuareve në zonën e qendrës së qytetit, dhe ekipet e shërbimit vazhdojnë të pastrojnë borën në periferi dhe fshatra në komunën e Kumanovës;

– U bëjmë apel qytetarëve që të jenë të kujdesshëm kur marrin pjesë në komunikacion, të mos parkojnë automjetet e tyre në vendet e trafikut publik, ku pastrohet bora sepse ato e ndërlikojnë edhe më shumë punën e shërbimeve;

Në të njëjtën kohë, ne u bëjmë apel pronarëve të dyqaneve që të respektojnë Ligjin, të pastrojnë borën para se të hyjnë dhe dalin nga dyqani, sepse është detyrim i tyre ligjor. Për më tepër, inspeksioni komunal do të inspektojë kushtet;

– Ne u bëjmë thirrje qytetarëve, të cilët pastrojnë borën para oborreve dhe trotuareve, që të ruajnë borën në pika të caktuara, por jo ta hedhin në rrugë, sepse krijojnë një problem shtesë në kalueshmërinë e rrugëve dhe të qetë lëvizja e automjeteve. Këto sasi të akumuluara dëbore gjatë ditës dhe nesër do të zhvendosen nga Pastërtia dhe Gjelbërimi sipas përparësisë – zona në qendër të qytetit dhe rrugët e kategorisë së parë.

Postime të ngjashme

Aksion i madh antidrogë, janë arrestuar 12 persona, mes tyre dhe një polic

Z H

Konfirmohen ndryshimet në Kodin Penal, vendoset një vepër e re penale

Z H

Do të formohet NP për menaxhim dhe mbrojtje të Parkut Nacional Mali Sharr

Z H

Azeski: Ballkani të hapet, historia të mbyllet, biznesi të bashkohet

Z H

Finance Think: Fokusi nevojitet të vendoset në efikasitetin e shpenzimeve

Z H

MPPS me thirrje të respektohen masat për mbrojtje nga i ngrohti

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...