Konferencë përfundimtare “Ndikimi i sistemit meritor mbi pavarësinë gjyqësore dhe profesionalizmin në Maqedoninë e Veriut”

Shkup, 28 shtator –  Konferencë përfundimtare “Ndikimi i sistemit meritor mbi pavarësinë gjyqësore dhe profesionalizmin në Maqedoninë e Veriut” do të mbahet sot në Shkup në organizim të koalicionit “Të gjithë për gjykim të drejtë”.

Në konferencë, siç është paralajmëruar, do të prezentohen të dhënat e marra nga hulumtimet e zbatuara, si monitorimi i seancave të Këshillit gjykues, analiza e punës së Këshillit gjykues, mënyra në të cilën Këshilli gjykues i emëron dhe shkarkon gjykatësit si edhe mendimi dhe perceptimet që i kanë gjykatësit për Këshillin gjykues.

Në kuadër të projektit, i cili është zbatuar me mbështetjen financiare të Ambasadës së SHBA-së në Maqedoninë e Veriut është bërë edhe analizë për progresin në karrierë të gjykatësve, gjegjësisht mënyrën në të cilën kanë progres, si edhe rolin që e ka Akademia e Gjykatësve dhe Prokurorëve Publikë në pikëpamje të trajnimit të vazhdueshëm të gjykatësve.

Related posts

Kamçev: U dënuam para se të gjykohemi

D V

Maqedonia e Veriut ka rregullativë shumë të mirë për mbrojtje të të dhënave personale, por kyçe është zbatimi i saj

D V

Editorial: Nacionalizmi i Apasievit “djathtist” si faktor destabiliteti etnik në Maqedoni të Veriut

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More