Agjencia Zhurnal.mk

Konkurrenti i Tesla, Lucid Air përdor lazer për autopilot

Sensorët Lidar do të përdoren për sistemin pjesërisht automatik të DreamDrive.

Lucid Air do të prezantohet për herë të parë në shtator.

Lucid DreamDrive, Sistemi i Ndihmuar i Shoferit të Avancuar (ADAS), do të përdor lazer për të skanuar hapësirën përreth, transmeton Telegrafi.

ADAS nuk është një sistem për vozitje autonome. Përkundrazi, klientët duhet të marrin funksione automatike të ndihmës.

ADAS ka 32 sensorë, të cilët duhet të montohen në çatinë e automjetit, ndër të tjera.

Kompania nuk zbulon ende se si kjo mund të integrohet në modelimin e automjeteve.

Sensorët përbëhen nga kamerat, detektorët e radarit dhe lidar dhe mbledhin të dhënat për sistemin.

Funksionet përfshijnë një asistent parkimi automatik, një kontroll vozitjeje dhe një paralajmërim të ndërrimit të korsisë në autostradë, një njohje të shenjës së trafikut, dhe funksionin e frenimit emergjent.

Lucid Air është planifikuar të nisë zyrtarisht më 9 shtator.

Dihet tashmë që automjeti duhet të drejtojë 640 kilometra me një ngarkesë dhe të arrijë një shpejtësi maksimale prej 350 km/orë. Pritet që të kushtojë 100,000 dollarë.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!