Maqedoni TOP LAJM

Kopaç: Besojë se KRrE ka sjell vendimin e duhur për çmimin e rrymës

Zhurnal Ads

Shkup, 9 shtator, zhurnal.mk – Komisioni Regullatorë për Energjetikë është regullatorë i pavarur energjetik që punon në mënyrë transparente dhe profesionale dhe vlersohet për regullatorë më i mirë për dy vite me rradhë në suaza të të gjithë 9 anëve të marrëveshjes të komunitetit energjetik. Nuk mund të parashikoj nëse rritja e çmimit të energjisë elektrike nga 7.43% ishte e duhura, por besoj që KRE me dituritë e saja ka sjellur vendim të duhur, porositë drejtori i Sekretarijatit të Komunitetit Energjetik, Janez Kopaç në një intervistë për MIA-n, transmeton Zhurnal.

Sipas tij, kërkesa për uljen e çmimit të energjisë elektrike për amvisëritë për 46% sipas shembullit të disa vendeve fqinje, që ishte potencuar edhe në protestat kundër rritjes së çmimit të energjisë elektrike, do të ishte krejtësisht joreale nëse kihet parasysh se vendi është neto importues i energjisë elektrike.

“Në përputhje me ligjvënien e komunitetit energjetik, KRE ende i rregullon çmimet e shfrytëzuesve të amvisërive si masë për mbrojtjen e kësaj kategorie të konsumatorëve nga rritja ae madhe e çmimeve. Kjo regullativë duhet ti merr parasysh dhe t’i reflekton harxhimet. Nuk mund vetëm ti ndjekin dëshirat e disa politikanëve”, thotë Kopaç.

Postime të ngjashme

Zëvendës Ministri i MPB-së, Nazim Bushi realizoi takim pune me Zëvendës Shefin e Misionit të OSBE-së në Shkup z.Xhefri Golldstajn

admin

Grabitje në një barnatore në Shkup, arrestohet 38 vjeçari

T E

Fuere: Taktika e qeverisë bullgare është e pakuptimt

XH,I
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...