Agjencia Zhurnal.mk

Koreja e Veriut po përballet me thatësirën më të keqe në dekada

Koreja e Veriut ka thënë se po vuan nga thatësira më e keqe në 37 vjet dhe i bëri thirrje qytetarëve të saj të “luftojnë” kundër dëmeve të prodhuara nga ai.

Kjo vjen pasi OKB tha se deri në 10 milionë koreanë të veriut ishin “në nevojë urgjente për ndihmë ushqimore”.

Koreja e Veriut kishte mbijetuar vetëm me 300 g ushqim në ditë deri këtë vit, tha raporti i OKB-së.

Në vitet 1990, besohet se një zi buke shkatërruese ka vrarë qindra mijëra koreanë të veriut.

Nuk ka ende tregues se kjo thatësirë do të jetë aq e ashpër, por ajo ndjek një varg paralajmërimi për prodhime të dobëta dhe dëmtime të kulturave në gjithë vendin.

“Ende nuk është e qartë se sa problematike është situata pasi nuk ka transparencë për asgjë që lidhet me Korenë e Veriut”, tha Oliver Hotham nga NK Neës për BBC.

Por, ai thekson se nëse të dhënat zyrtare janë të sakta, kërkimet e tyre sugjerojnë se Koreja e Veriut do të duhet të importojë deri në 1.5 milion ton ushqime për të kompensuar mungesën në prodhim.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

XH.I

Lajmet e fundit

Loading...