Agjencia Zhurnal.mk

Koronavirusi, Qeveria zvicerane ua tërheq vërejtjen kantoneve

Qeveria federale e Zvicrës ka kritikuar autoritetet kantonale për dështimin e zbatimit të duhur të kontrolleve të koronavirusit, me disa kantone të veçuara për sjellje veçanërisht të dobët.

Një letër zyrtare nga Zyra Federale Zvicerane e Shëndetit Publik drejtuar kantoneve ka thënë se “kërkohet kontroll i shtuar” për të ndaluar përhapjen e virusit.

Autoritetet federale ishin kritike ndaj kantoneve për mosrespektimin e masave themelore siç kërkohen nga kantonet, përcjell albinfo.ch.

Informacioni i raportuar në mediat zvicerane tregon një divergjencë të gjerë sa kontrolle kryhen në kantone të ndryshme.

Burimi kryesor i kritikës ishte dështimi për të zbatuar masa në thertore, kasapët dhe fabrikat e tjera të përpunimit të ushqimit. Duhet të kontrollohen edhe vendet e ndërtimit dhe sallonet e bukurisë.

Kontrollet shikojnë nëse higjena dhe rregullat e distancimit shoqëror janë respektuar në vendet e punës.

Fqinji verior i Zvicrës, Gjermania ka pasur një numër shpërthimesh në fabrikat e përpunimit të ushqimit dhe thertoreve, përcjell tutje albinfo.ch.

Disa kantone kanë vendosur të rritin kontrollet e tyre si rezultat i letrës.

Cilat kantone nuk po arrijnë të zbatojnë masat e koronavirusit?

Jo të gjitha kantonet po silleshin në mënyrë të barabartë, gjeti raporti.

Ndërsa në Basel dhe Thurgau kryen kontrolle në më shumë se 1.300 kompani për të përcaktuar pajtueshmërinë me masat koronavirus që nga fillimi i korrikut, St Gallen ka bërë 650 kontrolle – pavarësisht se ka një popullsi më shumë se dyfish se ajo e Bazelit dhe Thurgau.

Zug ka kryer vetëm 40 inspektime të tilla, ndërsa Glarus nuk ka arritur të bëjë një inspektim në çdo biznes.

Autoritetet në Cyrih – kantoni më i populluar i Zvicrës – së bashku me ato nga Valais dhe Graubünden nuk kanë arritur të lëshojnë asnjë informacion në lidhje me numrat kantonal.

Cilësia e kontrolleve gjithashtu ndryshon shumë, sipas raportit.

Inspektorët në qytetin e Bazelit gjetën 760 defekte në inspektimet e tyre, ndërsa në Thurgau u identifikuan vetëm 96 ankesa.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

S.B.

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!