Agjencia Zhurnal.mk

Kosova merr udhëheqjen e Grupit Drejtues për Zhvillim Rural Rajonal

Prishtinë, 12 nëntor – Zhurnal.mk – Kosova sot mori kryesimin njëvjeçar të asamblesë së Grupit Drejtues të Punës për Zhvillim Rural Rajonal të vendeve të Evropës Juglindore, ndërsa Komisioni Evropian përcolli mesazhe bashkëpunimi për vendet pjesë e këtij grupi.

Kosova mori kryesimin në takimin vjetor të ministrave të Bujqësisë të vendeve të Evropës Juglindore, i cili po mbahet për herë të dytë në Prishtinë, e përmes të cilit synohet informimi për të arriturat dhe hartimin e planeve konkrete për zhvillim të kësaj fushe.

Ministrja në detyrë e Ministrisë së Bujqësis, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në Kosovë Dijana Zhiviq deklaroi se institucionet e Kosovës do të punojnë në forcim të bashkëpunimit rajonal në fushën e zhvillimit rural.

Ajo shpreson se me udhëheqjen e këtij grupi punues nga Kosova në takimin e ardhshëm të grupeve punuese të flitet vetëm për rezultate të mira.

Drejtori i Përgjithshëm i Zhvillimit Rural pranë Komisionit Evropian, Mario Milouchev derisa uroi Kosovën për marrjen e udhëheqjes, tha se kjo organizatë u mundëson shteteve që të ndërtojnë kapacitet dhe të formulojnë politika bujqësore rajonale dhe rurale.

Derisa ka folur për mos nisjen e negociatave nga Bashkimi Evropian për Maqedoninë e Veriut dhe të Shqipërisë tha se integrimi i vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE mbetet politikë strategjike e BE-së.

Pjesëmarrës në këtë takim ishin ministrat e Bujqësisë të vendeve si Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia, Hungaria, Bullgaria, Turqia, Bosnje e Hercegovina, Kroacia, Gjermania, përfaqësues të lartë të Komisionit Evropian, të ambasadave në Prishtinë, të FAO-s, GIZ-it dhe të organizatave të tjera donatore, raporton KP.

Grupi Drejtues i Punës për Zhvillim Rural Rajonal (GDP) është një organizatë ndërqeveritare dhe ndërkombëtare, e cila është e lidhur me institucionet qeveritare për zhvillimin rural në shumë vende të Evropës Juglindore.

Synimi i saj është që të ofrojë bashkëpunim konstruktiv dhe të vazhdueshëm ndërmjet Ministrive për Bujqësi, në kuadër të përgjegjësive të tyre drejt procesit integrues në Bashkimin Evropian.

Kujtojmë që në vitin 2019 Grupin Drejtues të Punës për Zhvillim Rural Rajonal të vendeve të Evropës Juglindore e ka udhëhequr Maqedonia e Veriut.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...