Agjencia Zhurnal.mk

Kovaçev: Maqedonia dhe Bullgaria duhet të shkojnë bashkë në rrugën europiane, por duhet të tejkalohet e kaluara komuniste

Shkup, 18 shtator – “Nuk është veto, është çështje nëse data e fillimit të negociatave, qoftë ajo tani apo në 3 apo 6 muaj më vonë, gjithashtu varet nga progresi i këtij komisioni”.

Është e qartë se duhet të ketë progres në komisionin për fillimin e negociatave. Nuk e di pse për dikë ky është një lajm i ri. Është shumë e qartë dhe komisioni e di atë dhe qeveria e di atë dhe të gjithë e dinë atë, por për fat të keq ka disa pritje që ne mund, siç themi, të kërcejmë topin, nuk ka kohë për t’i nxituar. Nuk ka rëndësi nëse dikush i shtyp, Merkel do të thërrasë, mos u shqetësoni etj. Nuk ka rrugëdalje.

Është diçka që duhet kapërcyer tani në mënyrë që të jemi së bashku pa atë urrejtje të së kaluarës pasi ata patën sukses në BE, unë përsëri do të jap shembujt e Francës dhe Gjermanisë pas Luftës së Dytë Botërore. Dhe midis tyre kishte urrejtje, shumë gjëra që ndodhën. Çdo diktaturë, qoftë kombëtar apo socialist i Hitlerit ose i Titos apo i komunistit të Dimitrovit apo Stalinit, çon në pasoja shumë të rënda për dekadat e ardhshme”, tha Kovaçev.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

T E

Lajmet e fundit

Loading...