KQZ-ja e Kosovës kërkon huazimin e 50 kamerave nga KQZ-ja e Shqipërisë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Kosovës i është drejtuar me një kërkesë të veçantë KQZ-së së Shqipërisë për huazimin e 50 kamerave regjistruese, të cilat janë përdorur në ditën e zgjedhjeve parlamentare më 25 prill.

 

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi ka thënë për KosovaPress se kanë marrë përgjigje pozitive dhe marrëveshja e bashkëpunimit ndërmjet këtyre dy institucioneve pritet të nënshkruhet së shpejti në Tiranë.

Kamerat regjistruese janë të planifikuar të përdoren vetëm në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve, pra jo edhe në qendra të votimit në ditën e votimit.

“Duke u nisur nga bashkëpunimi i mirë i dy institucioneve tona që kanë mes vete, KQZ e Kosovës ka kërkuar nga KQZ e Shqipërisë huazimin e 50 kamerave regjistruese të cilat janë përdorur në ditën e zgjedhjeve parlamentare më 25 prill. Qëllimi i këtij huazimi është përdorimi i tyre në Qendrën e Numërimit dhe të Rezultateve ku bëhet grumbullimi i të gjithë materialit zgjedhor pas ditës së zgjedhjeve si dhe është vendi ku bëhet përpilimi i rezultateve përfundimtare”, tha Elezi.

Sipas KQZ-së, përdorimi i këtyre kamerave do të ndihmonte ata në rritjen e integritetit të procesit zgjedhor, pasi në këtë qendër zhvillohen disa procese të rëndësishme pas ditës së zgjedhjeve, siç është numërimi i votave me kusht dhe votave me postë si dhe bëhet rinumërimi eventual i ndonjë vendvotimi.

“Përdorimi i këtyre kamerave regjistruese do të ndihmonte KQZ-në në rritjen e integritetit të procesit zgjedhor sidomos gjatë procesit të numërimit dhe rinumërimit eventual të ndonjë vendvotimi në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve gjatë procesit të zgjedhjeve lokale. Në këtë qendër siç dihet pas ditës së zgjedhjeve grumbullohet i gjithë materiali zgjedhor nga e gjithë Republika e Kosovës dhe natyrisht aty bëhet edhe numërimi i votave me kusht dhe votave me postë si dhe rinumërimi eventual i ndonjë vendvotimi”, tha Elezi.

Zgjedhjet lokale në Kosovë do të mbahen më 17 tetor.

Related posts

Kurti dhe Vuçiq takohen javën e tretë të korrikut në Bruksel, Serbia insiston në formimin e Asociacionit

D V

Nga sot, Shqipëria dhe Kosova me pikë të re kufitare

Lea Muslija

Petar Petkoviq e quan Liqeni e Ujmanit pronë të Serbisë

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com