Krahu robotik do të lëvizë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës pas një vonese 20-vjeçare

Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) po përgatitet të lëshojë një “krah robotik”.

 

Krahu Robotik Evropian (ERA) do të nisë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (SNH) më 15 korrik dhe arritja pritet më 23 korrik. Kjo do të ndodhë pas 20 vjet vonesash të shkaktuara nga probleme teknike.

Krahu robotik është i gjatë 11 metra dhe ka aftësinë të “ankorohet” jashtë ISS dhe të lëvizë midis pikave fikse.

ERA gjithashtu do të ndihmojë astronautët gjatë ecjes hapësinore dhe gjithashtu mund të ndihmojë në instalimin dhe zëvendësimin e elementeve në pjesën e jashtme të ISS. Krahu ka shtatë nyje dhe do të jetë në gjendje të trajtojë një ngarkesë që peshon disa tonë. Një dorë e shkathët do të zvogëlojë nevojën për shëtitje në hapësirë, por gjithashtu do të transportojë astronautët si një vinç kur është e nevojshme.

Roboti do të jetë në gjendje të operohet nga astronautë nga brenda dhe jashtë ISS, dhe gjithashtu mund të riprogramohet për funksione të caktuara. Ai gjithashtu përmban kamera infra të kuqe që mund të ndihmojnë në inspektimin e ISS nga jashtë.

Zhvillimi i robotit u financua kryesisht nga qeveria holandeze dhe u bë nga një konsorcium i kompanive evropiane duke përfshirë Airbus Defense, Space Holland dhe ESA.

Related posts

Ja pse blerja e një iPhone në korrik nuk është zgjedhja më e mirë!

D V

Njihuni me iPhone 13

D V

Si kinezët e sulmuan Wikipedia?

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com