Ju mund ta hani këtë ëmbëlsirë shumë të shijshme duke shijuar futbollin
Kremi bavarez është i lehtë për t’u bërë, dhe është një ëmbëlsirë tepër e shijshme!
Është perfekte nëse doni të keni një prekje të Kampionatit Evropian në tryezën tuaj. Kënaquni!
Përbërësit:
▪ 5 lugë çaji xhelatinë pluhur
▪ 75 g ujë
▪ 480 ml qumësht
▪ 4 të verdha veze
▪ 100 g sheqer
▪ ¼ lugë çaji kripë
▪ 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
▪ 50 g gjalpë
▪ 360 ml krem të ëmbël

Përgatitja:
Hidhni ujë në një enë të vogël. Hidhni xhelatinën pluhur në ujë dhe përzieni. Lëreni mënjanë ndërsa gatuani kremin. Qumështin e vendosni në tenxhere dhe e ngrohni në zjarr mesatar/mesatarisht të lartë derisa qumështi të fillojë të vlojë. Përziejini herë pas here që qumështi të mos marrë shkrumb.
Kur të keni bashkuar afërsisht gjysmën e qumështit me përzierjen e vezëve, përzieni gjithçka së bashku edhe një herë që të përzihen mirë të verdhat e vezëve dhe derdhni masën në tenxhere me qumështin e mbetur. Rrihni mirë për t’u kombinuar.
Ulni zjarrin dhe vendoseni përsëri tenxheren në pllakë shporeti për të gatuar kremin duke e përzier vazhdimisht.
Gatuani derisa të trashet. Kur kremi të jetë gati e largojmë nga zjarri, shtojmë gjalpin dhe xhelatinën e fryrë dhe i përziejmë derisa të dyja të treten plotësisht në krem. Hidheni kremin përmes një site në një tas të madh.
Kjo recetë është për 7-8 gota krem bavarez. Lyejini lehtë kallëpet me gjalpë. E lemë mënjanë derisa kremi të jetë gati.
Kur kremi të jetë ftohur pothuajse në temperaturën e dhomës, filloni të rrihni kremin e ëmbël. Shtoni rreth një të katërtën e shllakut të ëmbëlsirës në kremin në temperaturë ambienti. E përziejmë, më pas shtojmë pjesën tjetër të kremit të rrahur dhe e përziejmë lehtë derisa të mos ketë më njolla të bardha në masë. Derdhni përzierjen në kallëpet e përgatitura dhe mbulojeni me foli plastike. Vendoseni në frigorifer të ftohet për të paktën 4 orë, mundësisht gjatë natës.
Shijojeni.
