Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Kriza nga Covid 19: Jetesa po vështirësohet, të ndihmohemi

Shkup, 1 nëntor – Qytetarët e anektuar nga TVM2 shprehen se përpos krizës shëndetsore barrë për to tani paraqitet edhe energjia elektrike e cila duhet të harxhohet më shumë por që ndërkohë duhet të paguhet më shterjnjtë.  Kërkojnë që të ndihmohen në pakot ekonomike të shtetit për dalje nga kriza.  

“Për jetesën çfarë të flasim. Rryma është shternjtuar, pagat nuk janë në rregull fare. Kejt bara bie mbi popullin, ky shtet nuk e ndihmon popullin e vet”.“Varet për kë dhe si. Për dikë jeta është më e rëndë për dikë më e lehtë. Mendoj se çmimi i rrymës është i lartë por edhe jetesa është bërë e shtrejtë, patjetër shteti duhet të ndihmojë qytetarët”.“Duhet bërë diçka që ekonomia të jetojë, njerëzit kur nuk do të kenë çfarë të punojnë nuk do të kenë para edhe të jetojnë”, shprehe qytetaret.   

Kriza nga Covid-19, Elezi:  Pakot antikrizë ,të shtojnë kategoritë e rezikuara    

Për sipamarrësin Raif Elezi, pakot e ardhshme të Qeverisë duhet të jenë më të targetuara, gjegjësisht të ndihmojnë familjet  me më shumë anëtar dhe me më pak të ardhura.  

“Qeveria ndërmerr masa gjatë gjithë kohës por sa janë ato të mjaftueshme. Personalisht mendoj se duhet të merren parasyshë edhe  shpenzimet e familjeve duke u bazuar në atë se sa anëtarë prej një familje janë me status në marrëdhënie të regullt pune dhe sa të papunë janë…. Në një situatë kur shpenzimet rriten duke u shfytëzuar për preventivë nga virusi, sa të ardhurat e familjeve janë në gjendje për ti mbuluar  gjitha keto….është e pakontestueshe të bëhet detektimi i shumës  së mjaftueshme edhe për familjet që mos të vjen deri tek rritja e depresionit dhe deri tek rritja e nivelit të pakënaqësisë. Kjo që e permendëm është moment që nuk duhet të anashkalohet te  pakot e ardhëshme”, theksoi sipëmarrësi Raif Elezi.  

Me pakon e katërt të masave që është prezentuar nga Qeveria përpos bizneseve të prekura nga kriza e virusit pritet të ndihmohen edhe kategoritë më të ndjeshme të qytetarëve.

Postime të ngjashme

Anketa/59.2 përqind e qytetarëve besojnë se shteti nuk ka kapacitet për të kryer regjistrim të drejtë dhe objektiv

T E

Sela: Shumica e atyre pa shtetësi janë shqiptar

B M

2674 qytetarë presin për të marrë shtetësi, Bushi pohon se Ligji duhet të ndryshohet

T E

Shekerinska: Nëse Karakaçanov dëshiron të jetë maqedonas, le të urdhërojë

T E

Filipçe: Lloji britanik është me formë më të lehtë të sëmundjes, përhapet më shpejt, nuk ka vend për panik

T E

Kuvendi miratoi Ligjin e ri me ndryshime për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave

T E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...