Agjencia Zhurnal.mk

Krzhalovski: BDI vendimtare për qeverinë e re

Shkup, 3 korrik – Kur kanë mbetur edhe 12 ditë para zgjedhjeve, asnjë prej partive, sipas sondazheve të opinionit deri më tani, nuk ka një avantazh bindës ndaj rivalëve për të fituar më 15 korrik.

Sipas ekspertëve, këto shifra tregojnë se pasiguria për fituesin e zgjedhjeve do të jetë deri në votimin e fundit. Analisti politik Aleksandar Krzalovski thotë se rezultatet e mbështetjes së votës mund të çojnë në dy skenarë pas ditës së zgjedhjeve – në të cilën një BDI do të ketë edhe një herë fjalën e fundit dhe tjetra formimin e një qeverie të pakicave.

Vladimir Bozinovski nga Instituti për Kërkime Politike Shkup pajtohet që fituesi është i pasigurt, dhe se ndikohet nga dy faktorë.

Sondazhet e opinioneve të bëra javët e fundit tregojnë një avantazh të vogël për koalicionin dhe brenda gabimit statistikor ,pra të udhëhequr nga LSDM, përveç NDI (SHBA) , sipas të cilës partia në pushtet ka një avantazh prej 3.6 përqind ndaj opozitës.

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

R ZH

Lajmet e fundit

Loading...

Regjistrim Domain, Ueb Hosting, Uebfaqe për kompaninë tuaj, vetëm për    273 euro

error: Content is protected !!