KSHPK do të prononcohet për Ligjin për partner strategjik për ndërtimin e autostradave

Shkup, 16 korrik – Komisioni shtetëror për parandalimin e korrupsionit do të mbajë konferencë për shtyp lidhur me opinionin Projektligji për përcaktimin e interesit publik dhe emërimin e partnerit strategjik për zbatimin e projektit për ndërtimin e infrastrukturës Korridori 8 dhe Korridori 10 D në Republikën e Maqedonisë së Veriut, të cilin e ka dorëzuar në Kuvend.

 

Ligji, në një procedurë të shkurtuar, u miratua dje në Parlament. Ai është një realizim konkret i Memorandumit të nënshkruar nga Qeveria me kompaninë “Behtel dhe Enka” si një investitor strategjik për ndërtimin e autostradave Tetovë – Gostivar, Strugë – Qafë Thanë, si dhe Prilep – Manastir. Ai parashikon ndërtimin për herë të parë përmes një modeli të ri pa shpallur tender, për të cilin Qeveria siguron se do të japë rezultatet më të shpejta dhe më optimale në ndërtimin e rrjetit rrugor.

Me zgjidhjen e propozuar ligjore rregullohet projekti dhe ndërtimi i infrastrukturës së Korridorit 8 dhe projektimi dhe ndërtimi i infrastrukturës së Korridorit 10 D, si projekte individuale për investime kapitale me rëndësi strategjike kombëtare për vendin

Related posts

Zaev realizoi takim me drejtorin e “Egzit” dhe me investitorët amerikan nga industria me kanabis mjekësor

D V

Fushatë e AUV-së: Kafshët e ngordhura të mos preken, por të paraqiten në aplikacionin “Stop tërbimit”

Z H

KSHZ ka refuzuar dy kandidatë për kryetarë komunash dhe gjashtë lista për këshilltarë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More