Agjencia Zhurnal.mk

Kush bën dy punë do të paguajë tatime shtesë

Tiranë, 12 janar – Zhurnal.mk – Duke nisur nga ky vit cdo qytetar që kryen më shumë se një punë do të duhet të paguajë detyrimet fiskale për cdo pagë që merr.

Ndryshimi ligjor I cili parashikon përfshirjen e rreth 24 mijë të dy apo më shumë të punësuarve,që do të paguajnë tatim mbi të ardhurat, si dhe sigurimet shoqërore e shëndetësore për cdo pagë. Në fund të muajit prill 2021, ata do të duhet të dërzojnë në tatime deklaratën e të ardhurave personale.

Aktualisht deklarata e të ardhurave personale dorëzohej vetëm nga ata që kishin të ardhura mbi 2 mln leke në vit. Por ndryshimi ligjor e ka bër detyrues për cdo person që kryen më shumë se një punë, pavarsisht të ardhurve që siguron.

Administrata tatimore thotë se kush nuk e dorzon këtë deklaratë do të penalizohet. Por deri më tani ministria nuk ka nxjerrë ndonjë formular të thjeshtuar për plotësimin e saj

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Marketing 2/1

Marketing 2/2

Z H

Lajmet e fundit

Loading...