Auto

Kush është femra që fshihet prapa emrit të veturës Mercedes?

Nuk ekziston person në botë që të paktën një herë nuk ka dëgjuar për veturën e njohur gjermane Mercedes, e cila njëherit mban epitetin e “mbretit të rrugëve”.

Por, pak kush e di se kush fshihet prapa këtij emri – apo më mirë thënë vajza që mban këtë emër dhe që është shkak që themeluesi e ka “pagëzuar” edhe veturën, transmeton Telegrafi.

Bëhet fjalë për Mercedes Jellinek, vajzën e biznesmenit gjerman Emil Jellinek – i pasionuar pas veturave – në veçanti atyre sportive.

Kështu ai një ditë bleu një veturë nga Daimler Company ku me vete mori edhe vajzën, e cila besonte se i solli fat atij dhe më vonë kompanisë që shiti shumë vetura.

Për t’i siguruar në menaxhmentin e Daimler se do të blejë vetura tjera, biznesmeni gjerman pati një kusht – që vetura e tyre e re ta ketë emrin e bijës së tij, Mercedes.

Me kalimin e viteve Daimler Mercedes u bë vetura më e shitur në mbarë botën, duke i dhënë madje epitetin e “epokës së “Mercedesit”.

Postime të ngjashme

Çfarë po përgatit Bugatti – ndoshta një super-veturë me 1600 kuaj fuqi?

admin

Turqia teston me sukses makinën e saj të parë fluturuese

admin

Marrëveshja Mercedes-Aston Martin, aksione në këmbim të teknologjive

S.B.
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...