Maqedoni

Kuvendi me 92 vota miraton nevojën për ndryshime në ligjin për arsim fillorë

Zhurnal Ads

Shkup, 17 shtator, zhurnal.mk – Në seancën e sotme kuvendare deputetët me 92 vota pro miratuan nevojën për ndryshime në Ligjin për arsim fillorë.

Në kushte të rrethanave të jashtëzakonshme, viti shkollor mund të fillojë dhe të mbarojë në kohë të ndryshme, për të cilën duhet të vendos Qeveria, parashikojnë ndryshimet dhe plotësimet e ligjeve për arsimin fillor dhe të mesëm, në procedurë të shkurtuar.

Rrethana të jashtëzakonshme, në ligje, potencohen shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme, shpallje e epidemisë, dmth pandemi, zjarre, përmbytje ose katastrofa të tjera të mëdha natyrore.

Me këto ndryshime në ligjet për arsimin fillor dhe të mesëm, të propozuara nga Qeveria, parashikohet që në rrethana të jashtëzakonshme viti shkollor mund të fillojë dhe të mbarojë në kohë të ndryshme siç vendoset nga Qeveria, dhe vendimi i Qeverisë mund të zbatohet në të gjithë territorin e republikës ose të një pjese të saj.

Postime të ngjashme

Boki 13 u shtrua urgjentisht në spital

T E

Rizaov për Zhurnal: Në këto momente mungon mençuria edhe te pala maqedonase edhe te ajo bullgare

XH,I

U konfirmuan rregullat për operatorët vendorë për roaming si në shtëpi

Z H
duke ngarkuar....

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...