Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni

Kuvendi vazhdon me punë, Dimitrov përballet me interpelancë

Shkup, 18 janar – Zhurnal.mk – Kuvendi sot duhet të fillojë seancën e 30të, e ku në rend dite janë mbi 50 propozim ligje, si dhe interpelanca për punën e zv.kryeministrit për çështje evropiane, Nikolla Dimitrov, informon Zhurnal.

Mes propozim ligjeve në rend dite është edhe ajo për mundësi të barabarta mes burave dhe grave, për mbrojtje nga shqetësimi në vendin e punës, si dhe për praktikë dhe vollonterizëm, të gjitha këto me procedurë të shkurtuar.

Do të debatohet edhe për propozim ligjet për sigurim të obliguar kapital finansiar pensional, për pagesë të pensioneve, për punësim të personave invalidë, për punësim dhe sigurim në rast të papunësisë, si dhe për kamata dhe riprogramim të borxheve harxhimeve të ndërmarjeve publike.

Interpelanca kundër Dimitrovit është ngritur nga deputetët e VMRO-DPMNE-së.//Zhurnal.mk

Postime të ngjashme

ASH-AAA: Programi vjetor i kulturës, pushteti poshtëroi kulturën shqiptare

D J

Aktakuzë për terrorizëm ndaj tre personave nga Kumanova

D J

Pakoja e pestë ekonomike në pritje, Bekteshi arsyetohet me opozitën

D J

Zaev: Të rinjtë në mënyrë dominuese të punësohen në sektorin privat

D J

Kodi aktual penal nuk ofron shumë për mbrojtjen e dhunës ndaj grave

D J

Xholev: Për arrestin shtëpiak të Mijallkovit gjykata ka vepruar me korrektësi

D J

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more...