Agjencia Zhurnal.mk
Maqedoni TOP LAJM

Lajmi i Zhurnalit për “skandalin” e uebfaqes së ministrisë së Grubit, filluan reagimet nga partitë Maqedonase

Shkup, 25 nëntor – Pas publikimit të lajmit mbi uebfaqen e Ministrisë për sistem politik dhe marrëdhënie mes komuniteteve nga ana e Agjencisë së lajmeve Zhurnal, kanë nisur reagimet edhe nga ana e partive politike mbi përmbajtjen e saj.

Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare, e kryesuar nga zëvendës kryeministri i parë, Artan Grubi, në kompetencat e saj thelbësore ka përcaktuar fjalë për fjalë shqetësimin për “funksionimin e sistemit politik”, por prapëseprapë, është institucioni që nuk plotëson kërkesën themelore si organ i qeverisë shtetërore në Republikën e Maqedonisë.

Me faktin se faqja zyrtare e Ministrisë së Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare është “përgjismuar” në dispozicion vetëm në gjuhën shqipe, kjo ministri nuk i plotëson kërkesat themelore si organ i qeverisjes shtetërore në Republikën e Maqedonisë, reagojnë nga partia politike e Majta.

Nga atje ata shpjegojnë se ekziston një mundësi për gjuhën maqedonase në faqen e internetit, por nëse e klikoni, kjo tregon se është në ndërtim e sipër.

“Ky është një gabim i madh i Zëvendës Kryeministrit të Parë, Artan Grubi, i cili në kompetencat e tij themelore ka përcaktuar fjalë për fjalë shqetësimin për” funksionimin e sistemit politik “,” lexohet në deklaratën e së Majtës, e cila shton se kjo ministri u formua gati dy vjet më parë. Fjalë për fjalë nuk ka aktivitete.

“Përkundër faktit se është në mesin e mbajtësve rekord të numrit të të punësuarve, prapëseprapë,” vrima e zezë “për sa i përket aktiviteteve të saj e bën atë një lloj fantazme në sistemin politik të Republikës së Maqedonisë,” tha nga E Majta.

Sipas partisë, nga ajo që mund të shihet në faqen e internetit të qeverisë në lidhje me përgjegjësitë e kësaj ministrie të re, është e lehtë të shihet se ajo, siç thonë ata, është krijuar si një lloj stacion policie, i cili do të kontrollojë institucionet për zbatim të Marrëveshjes Kornizë, si dhe për zbatimin e të drejtës së përdorimit të gjuhëve.

Postime të ngjashme

Pozicioni bullgar ndaj Maqedonisë së Veriut mbetet i pandryshuar, Sofja është e hapur për dialog

Dafina Vidishiqi

Carovska: Nëse nuk investoni në arsim, keni harruar të investoni në të ardhmen

Dafina Vidishiqi

Maqedonia e Veriut përballet me mungesë të vaksinave

Dafina Vidishiqi

BFI: As këtë vit nuk mund të kryhet haxhi

Dafina Vidishiqi

Destani: Roli dhe kontributi i diasporës shqiptare ka qenë dhe vazhdon të jetë i jashtëzakonshëm

Dafina Vidishiqi

MSHIA Maqedoni: Dokumentet e Draft-planit aksional të Strategjisë Nacional janë vendosur në ENER

Dafina Vidishiqi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Akcepto Më tepër...